Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


desni


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivana

03.03.2005. 14:01

Moj problem je sljedeći:naime, već pola godine mi pomalo krvare desni.napravila sam krvnu sliku koja je bila loša te mi je doktor propisao inekcije b kompleksa i željezo i rekao kad ojačam da će i desni prestati krvariti.U zadnje vrijeme se i osjećam poprilično loše,čak sam se dva puta i onesvijestila.Recite da li uzrok krvarenju desni može biti neki drugi osim općenito loše krvne slike?
Unaprijed zahvaljujem!

dr.sc. Silvana Jukić

05.03.2005. 17:42

Krvarenje desni može biti povezano s nekoliko uzroka. Najćešće je povezano s upalom nastalom kao rekcija na plak. Kada se plak (i Kamenac) temeljito očisti i drži pod kontrolom vrlo brzo se krvarenje smiri. Također krvarenje iz desni može biti povezano i s nekim bolestima vezanim uz krv, npr. anemija. Ukoliko Vam je krvna slika loša svakako konzultirajte svog liječnika i kontrolirajte krvnu sliku sve dok se stanje ne popravi. Za to vrijeme pojačajte higijenu usne šupljine kako bi se eliminirale eventualne naslage kao uzrok krvarenja.

TheMissTea

15.08.2018. 18:30

Stalno mi se nakuplja hrana između kutnjaka, sto ne mogu da operem cetkicom, pa koristim interdentalnu četkicu. Interesuje me koliko se puta može koristiti jedna četkica, ako sa njom cistim kutnjake samo uvece, izuzetno su skupe, a ima ih u pakovanju oko 10 komada, postoji li neka jeftinija alternativa? Konac ne ocisti dobro kao cetkica, pa samo jos vise potiskam ostatke hrane u desni.

Dean Cekić, dr. med. dent.

04.09.2018. 21:15

Poštovana,

Interdentalna četkica se koristi dok je cjela, na žalost adekvatna alternativa ne postoji.