Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


granulom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Jeremy

02.07.2015. 14:55

Poštovanje,

imam 24 godine, već dugo imam probleme sa donjom sedmicom. Zub je prije puno godina bio popravljan (ima i crnu i bijelu plombu) a i dva puta je pukao (okrhnuo se), tako da zakrpan više puta. Prije više od godinu dana javila mi se ta izbočina ispod zuba na zubnom mesu iz koje je zubar izvadio gnoj, i još jednom malo počistio zub i stavio plombu na mjesto gdje je bila još jedna mala pukotina na vrhu zuba. Još uvijek imam tu izbočinu na zubnom mesu koja je nekad manja, nekad veća ali nije bolna. Pošto gornji dio zuba većinom čini plomba sve do zubnog mesa, dok je samo na jednoj strani dio mog zuba, zubar je rekao da otvaranje zuba više ne dolazi u obzir jer bi zub mogao puknuti i da će biti potrebno vađenje. Napravila sam već 3-4 rtg snimke zuba. Nisam sto posto sigurna u svog zubara i u sposobnost da će se taj zub moći izvaditi bez problema pa me zanima vaše mišljenje u vezi toga što mi je činiti? Puno bi mi značio vaš odgovor i unaprijed hvala.

Dean Cekić, dr. med. dent.

03.07.2015. 13:05

Poštovana,

to što bi zub mogao puknuti svakako nije razlog za njegovo vađenje.
Predlažem Vam da potražite drugo mišljenje prije odluke o vađenju.

snekica112

27.11.2015. 02:45

Postovani, nakon bolova donje sestice, za koju mi je moja stomatologinja rekla da me nema tu sta boljeti,a naknadno me poslala na slikanje da bi mi rekla kako taj zub ima granulom između dva korijena i kako se ne moze lijeciti te da se mora vaditi zanima me vase misljenje dali ipak postoji mogucnost da se taj zub izlijeci i dali da trazim drugo misljenje? Taj je zub lijecen prije 11 godina. Hvala.

Dean Cekić, dr. med. dent.

27.11.2015. 15:35

Poštovana,

Teško je odlučiti o čemu se radi putem Vašeg kratkog opisa.
Ja mislim da sa traženjem drugog mišljenja nemate što izgubiti.