Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Izvađeni umnjaci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

leelooinasylum

29.08.2014. 11:20

Poštovani,

izvadila sam oba donja umnjaka. Prvi u 2. mjesecu, drugi u 5. Zadavali su mi mnogo problema, temperatura, oticanje. Problem je bio nedostatak mjesta, oba su izrasla otprilike do pola. Oba su vađenja prošla bez problema i rane su zarasle u rekordnom roku. Međutim u zadnjih tjedan dana primjećujem, pa ne bih baš rekla bol, više pritisak na njihovim mjestima, kao da mi nešto stišće čeljust, i to zna postati neugodno. Također ne mogu više otvoriti usta onoliko koliko sam mogla prije, ali doktorica mi je napomenula da se to može dogoditi. Gornji su umnjaci uspjeli izaći do kraja ali zbog toga je lijevi očnjak malo izbočen vani.

Imate li kakav savjet u vezi tog pritiska i stezanja, ne znam što da napravim. Je li moguće da umnjaci ponovno počnu rasti (čula sam za par slučajeva), ili s to čeljust prilagođava?
Molim vas za odgovor i unaprijed hvala.

Dean Cekić, dr. med. dent.

03.09.2014. 11:20

Poštovana,

Jednom izvađeni umnjaci ne mogu opet narasti.
Smanjena mogučnost otvaranja usta je koplikacija nakon samog vađenja umnjaka, te ne bi smijela biti prisutna dugo vremena.
Predlažem Vam da trenirate otvaranje usta forsiranjem ili da pomoću prsta pomognete u istom.
Ako se pritisak u čeljusti nastavi, trebali bi napraviti barem panoramsku snimku i jedan ozbiljan klinički pregled, kako bi se utvrdilo u čemu je problem.