Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2659

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


izvadjen zub,a uzasno boli!!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

beli

03.09.2010. 10:55

pozdrav!
probudio sam se jedno jutro i citava leva strana vilice me je bolela,pa sam odlucio da odem kod zubara!nisam bio siguran koji zub me boli,zato sto me je cela strana bolela,pa je dr.slikala zube i rekla da je jedino taj 2.s leva(neznam tacnokako se kaze).ona mi je rekla da je zub ostecen,neko ga je probusio! onda ga je ona tretirala sa nekom tekucinom,misleci da popuni tu supljinu,ali bol nije prestajao. kad sam je pozvao i sve joj objasnio rekla mi je dabi bilo pametno da zub izvadim! sto sam po njenom savetu i uradio,ipak sam ja kuvar a ona zubar happy
elem evo vec 2 dan i bol mi ne prestaje,ja neznam vise sta da radim. pijem tablete protiv bolova,ali bol(pulsiranje) i dalje ne prestaje.
pitam se da li je moguce da je previdela i izvadila mi pogresan zub??
inace zub,nije bio crn ili polomljen! sad mi je rupa velicine prsta,pa me interesuje imate li neki savet za dalje? da li ce bol prestati,treba li neki antibiotik da pijem i sl.?
hvala vam unapre,veliki pozz iz beograda!

Dean Cekić, dr. med. dent.

05.09.2010. 01:20

Poštovani,

Bol koju opisujete nemora nužno biti povezana sa zubima, u svakom slučaju predlažem Vam da se posavjetujete o situaciji sa doktoricom koja je zub izavadila ili da zatražite drugo mišljenje od nekog drugog stomatologa.

smiiiiley

26.11.2010. 18:31

pozdrav..
mene zanima nešto obrnuto od naslovne teme
dakle..ja sam vadila zub prije 8 sati
vadila sam dvojku gornju lijevu
anestezija je popustila nakon 3 sata od vađenja
dakle 5 sati ne djeluje...a zub i dalje NE BOLI
jel to normalno,,??
inače na tom korjenu sam imala prije 7g
apiktomiju..tj.cistu..pa mi se sad opet pojavila
a u međuvremenu mi je i pukao taj zub..pa smo se
odlučili na vađenje ..čak mi je strugala još nešto u
rupi i nevjerojatno ali ne boli me ništa...
može li mi ta bol početi tek kad svima završi????

Dean Cekić, dr. med. dent.

29.11.2010. 13:30

Zanimljivo pitanje.

Ne mora Vas boliti. Teoretski se zarastanje može zakomplicirati pa Vas može početi boliti.
Ja se iskreno nadam da neće.

Vertigo

29.05.2014. 17:45

Poštovani
U četvrtak 22.05. sam radila ekstrakciju 6-ce, stomatolog ju je dosta teško izvadio jer je korijen bio kriv, zatim pukao. Tampon iz rane sam izvadila tačno pola sata kad mi je i rekao, kad sam ga izvukla na njemu sam vidjela ugrusak krvi koji je izišao iz rane. Treći dan nakon ekstrakcije počeli su strašni bolovi koje sam trpila jer sam mislila da tako treba, da bih jučer 29.05. primijetila bjelicastu kuglicu na zubnom mesu izmedju obraza i zuba pa sam shvatila da je gnoj. Doktor je to kiretirao i stavio unutra cink oksid. Malo je i galamio na mene i tvrdio da sam ispirala ranu ali zaista nisam. Da li je uzrok mog alveolitisa to sto je ugrusak izišao zajedno s tamponom? Snažnu bol vise ne osjećam samo blago pulsiranje, molim vas da mi date savjet, znaci li to ako sad ne osjećam onako snažnu bol da se ugrusak formirao? I kad bih trebala da posjetom stomatologa ponovo? kiretiranje je bilo užasno bolno ne mogu zamisliti da to prodjem opet. Mogu li ista uraditi da pospješim zarastanje? Cink oksid još stoji na rani.
Hvala unaprijed na vašem odgovoru.

Dean Cekić, dr. med. dent.

30.05.2014. 17:35

Poštovana,

Kod Vas se radi o dijagnozi suhe alveole, koja je nastala vađenjem ugruška zajedno sa tupferom.
Ova lagana bol koju osječate može trajati do 3 tjedna. Ako se situacija ponovo pogorša posjetite stomatologa.

Vertigo

30.05.2014. 18:20

Hvala Vam najljepša na Vašem odgovoru. Iako mi ništa ne znaci lakše mi je da stanje nije nastalo mojom krivicom.
Lijep pozdrav

eche

15.01.2018. 17:15

Pozdrav,

izvadila sam donju 6-ticu zbog male, ali nažalost vertikalne frakture zuba. Zub je inače bi "mrtav" sa izvađenim živcem i ispunjenim korjenima, no kako nisam napravila krunu, zub je nažalost pukao i moralo ga se izvaditi.

I 15 dana nakon vađenja imam isti problem. Dok sam mirna i sjedim, ranu niti ne osjetim, ništa me ne boli. No čim sam imalo fizički aktivna npr. više od 10 minuta normalnog hodanja rana počinje nepodnošljivo pulsirati!! Hoće mi srce iskočiti i dosta je bolno/neugodno. Inače rana uredno zarasta, a i popila sam dozu antibiotika odmah nakon vađanja.

Molim vas pojašnjenje je li to normalna reakcija nakon vađenja zuba sa dva duga korjena i još važnije, ima li kraja tom pulsiranju??

Hvala!!

Dean Cekić, dr. med. dent.

23.01.2018. 09:35

Poštovana,

radi se o koplikaciji nakon vađenja zuba, bol će prestati nakon 3 tjedna.