Oralna patologija

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 243

Broj poruka: 597

anonymous

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

SS MF u Splitu
Šoltanska 2
Split

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Beli jezik

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Eliz

27.06.2006. 08:29

Vec duze vreme imam problem sa belim jezikom. Nocu imam osecaj loseg ukusa u ustima i peckanje.Bela skrama na jeziku i uopste je sasvim beo jezik. Laboratorijski nalaz je :bez patogene flore, ali sam primala terapiju i nalaz je nakon ponavljanja bio negativan.Koristila sam nakratko daktanol gel,nistatin,gencijanu,hidrogen za ispiranje. Nakon ponovljenog negativnog lab. nalaza sam prestala sa terapijom , medjutim simptomi bolesti su ostali. Jedno vreme sam pila lekove za zeludacne probleme i simptomi se nisu promenili.Hvala

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

17.10.2006. 12:30

Poštovani,
nemoguće mi je na tamelju vašeg pisanog opisa simptoma točno reći o čemu se radi. Svakako bi preporućila pregled specijaliste oralnog patologa. Bez dobrog klinčkog pregled uz podrubnu anmnezu i potrebnu laboratorijsku obradu nemoguće je u pojedinim slučajevima utvrditi da li se i o kakvoj oralnoj bolesti radu.