Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Beli jezik


Autor Poruka

Eliz

27.06.2006. 08:29

Vec duze vreme imam problem sa belim jezikom. Nocu imam osecaj loseg ukusa u ustima i peckanje.Bela skrama na jeziku i uopste je sasvim beo jezik. Laboratorijski nalaz je :bez patogene flore, ali sam primala terapiju i nalaz je nakon ponavljanja bio negativan.Koristila sam nakratko daktanol gel,nistatin,gencijanu,hidrogen za ispiranje. Nakon ponovljenog negativnog lab. nalaza sam prestala sa terapijom , medjutim simptomi bolesti su ostali. Jedno vreme sam pila lekove za zeludacne probleme i simptomi se nisu promenili.Hvala

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

17.10.2006. 12:30

Poštovani,
nemoguće mi je na tamelju vašeg pisanog opisa simptoma točno reći o čemu se radi. Svakako bi preporućila pregled specijaliste oralnog patologa. Bez dobrog klinčkog pregled uz podrubnu anmnezu i potrebnu laboratorijsku obradu nemoguće je u pojedinim slučajevima utvrditi da li se i o kakvoj oralnoj bolesti radu.