Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jaki bolovi nakon vađenja zuba


Autor Poruka

Nina91

10.10.2010. 01:55

Poštovanje,
javljam Vam se kako bih zamolila da me savjetujete što dalje. Vadila sam zub u utorak (prije 5 dana), vađenje je trajalo 40 minuta. Morala sam ga izvaditi jer je neugodno puknuo te zbog moje kasne intervencije, nakon 2 mj., zub je vađen kada je već meso prešlo preko krhotine zuba. Stomatolog mi je rekao da pijem 2 dana Neofen Forte, no mene je u četvrtak boljelo još jače. Pristuna naotečenost, bol od uha, čeljuti, glave, neprestano pulsiranje itd. U četvrtak sam otišla na hitnu gdje mi je gospođa stomatolog meso malo očistila, stavila u bolnu rupu neku tableticu da djeluje lokalo i dala mi da pijem antibiotik Klavocin. Uz to mi je rekla da još samo taj dan popijem tabletu protiv bolova i da od sutra neće biti potrebno, ali mene i dalje boli. Pijem Neofen već peti dan, 3 tablete dnevno plus antibiotik pa me zanima trebam li čekati da vidim što će biti dok popijem antibiotik ili tu nešto ne zarasta dobro? Usta ispirem Curaseptom kako na rani nebi bile bakterije i sada ne znam dali da idem u ponedjeljak opet u bolnicu gdje su mi vadili zub? Malo me je strah da od ponovnog diranja naotečenog mesa bolovi ne postanu još gori pa Vas molim za savjet.

Unaprijed zahvaljujem!

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

10.05.2011. 22:15

Postovana,,
svakako otidite ponovno na kontrolu. Mozda je potrebno ekstrakcijsku ranu "iscistiti", a propisani antibiotik svakako uzimati i dalje.