Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upala??


Autor Poruka

Helena

06.02.2002. 11:16

Prije tjedan dana na lijevoj strani gornjeg nepca osjetila sam peckanje, osjecaj slican onom kad pojedete nesto sto malo izritira sluznicu. Medutim, u nedjelju sam se probudila natecenog i crvenog jezika,
jako suhih usta i bolne unutarnje strane donjeg i gornjeg nepca. Lijecnik stomatolog kaze da je to alergija ne neku hranu i da nema znakova bolesti nekog zuba, i savjetovala je ispiranje usta Orasept-om, a ako se stanje ne smiri neka se javim na Stomatoloski fakultet na Zavod za bolesti usta ili nesto slicno. Zanima me o cemu se ovdje zapravo radi i da li trebam uputnicu za ove pretrage. Hvala.

Dr.sc.Suzana Brozović

08.02.2002. 10:12

Moguće da se radi o alergiji, no dijagnozu bez kliničkog pregleda nemoguće je postaviti. Ukoliko se radi o alergijskom stomatitisu terapija mora biti hitno ordinirana te se morate odmah javiti u našu ambulanu. Treba uzeti tablete kortikosteroida a nakon što alergija prođe treba obaviti alergološko testiranje da bi se vidjelo i pokušalo saznati našto ste alergijski reagirali, naravno ukoloko se doista radi o alergiji.