Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


fiksni aparat


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mgori

15.02.2007. 22:35

Postovani,
imam 25.g., kao dijete sam nosila mobilni aparatic kako bi mi se gornja celjust povukla nazad jer su zubi izboceni prema van. Zubi su se poravnali, ali ostali izboceni. Nista tako strasno no sada me smeta. Zanima me da li je potrebno u slucaju stavljanja fiksnog aparatica, vaditi zdrave zube kako bi se napravilo mjesta, s obzirom da su mi i umnjaci gotovo narasli? Drugo pitanje, koja je prosjecna cijena takvog aparatica i da li postoji mogucnost kod nekih ortodonata placanja u ratama? I koliko se prosjecno ceka na taj aparatic?
Zahvaljujem.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

28.02.2007. 10:30

Odgovor na Vase pitanje mogu dati samo ako Vas i pregledam jer nemam dovoljno podataka ovako ali u svakom slucaju narucite se na bespalatan pregled na www.drstomatolog.com....

nika05

24.10.2007. 14:05

Poštovani, imam 22 godine i htjela sam oduvijek svoje nepravilne zube ispraviti pomoću fiksnog aparata ali postoji jedan problem, preosjetljiva sam za uzimanje otiska za aparat! Još u srednjoj školi otišla sam dati otisak 2 puta ali oba puta kad bi mi ortodont stavio otisak u usta meni bi krenulo na povraćanje i zaboravila bi u tom trenutku kako treba disati pa je on to odmah morao izvaditi tako da nisam uspjela dati otisak! Nakon toga on me je naručio za 2 godine al ja se odonda nisam pojavila od straha i srama da mi se to opet ne dogodi! Dal postoji kakvo rješenje da ja napokon normalno dam svoj otisak?! I da li se fiksni aparat može platiti na rate?! Hvala na odgovoru!

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

26.10.2007. 22:15

ako je otisak bas takav problem je mogu i bez otiska a stanje cemo procijeniti na osnovi fotografijahappy iako predlazem da se prvo vidimo na jednom kontrolnom pregledu pa se onda mozemo sve detalje dogovoriti uzivo... javite se na ordinacijski telefon 013703498 i naravno da se moze placati na ratehappy

nika05

29.10.2007. 15:25

Poštovani, zahvaljujem na prošlom odgovoru! Da li mi možete reći, da znam za ubuduće, okvirnu cijenu fiksnog aparata i način plaćanja (tj. koliko rata) jer toliko plaćam i godinu fakulteta, pa mi je na žalost za sad problem izdvojiti toliko i za fiksni aparat?! Da li sam nakon navršenih 18 godina izgubila baš sva prava na neki popust od strane zdravstva?! I ako mogu saznati gdje se nalazi točno Vaša ordinacija jer nisam iz Zagreba pa… Puno hvala!!!

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

04.11.2007. 01:50

Nažalost prava si izgubila a za cienu se moraš ipak naručiti na pregled jer je to jedini način da odredimo što trebamo raditi i kako će izgledati terapija na osnovu čega planiramo i cijenu.... pregled je besplatan i zato molim naručiti se a djevojka na prijemnom pultu preko telefona obasnit će i način dolaska i najlakši način za pronalazak naše ordinacije....

paula007

24.02.2011. 00:01

Poštovanje!Htjela sam vas pitati po vašoj procjeni dali bi ja mogla nositi fiksni aparat iz razloga sto imam dosta pokvarenih zuba i 3 lijecena,gornja mi je celjust uska i aparat sam mislila stavit zbog širenja celjusti?Unaprijed hvala!

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

28.03.2011. 23:15

Poštovana
broj karijesa, popravljenih i liječenih zubi za ortodonta nije prepreka. Jedino je preporučljivo prvo konzultirati ortodonta da se vidi da li se treba sve popravljati ili se neki zub planira vaditi pa ga je nepotrebno popravljati prethodnohappy

primalja

30.08.2011. 21:05

Pozdrav!
Htjela bi samo pitati, ja ču sada dobiti fiksni aparatić i aparat kaj ide oko glave, da mi gura gornju čeljust prema unutra. Mene sada zanima dali s tim aparatom oko glave kaj ide dali mogo pričati, nešto piti, jesti?
Puno hvala!

andy andy

23.11.2011. 14:40

Poštovani,

već godinu dana nosim fiksni aparatić na gornjim zubima, a prije nekoliko dana ortodont mi je stavio aparatić na donje zube. Nemam nikakve deformacije zuba, jedini problem je otvoreni zagriz, dakle, cilj terapije je gurnuti gornje zube unutra,a donje malo izvući van. Međutim, ja nemam krune oko zuba, imam samo neku kao cjevčicu koja izgleda kao mali lokot. Zanima me zašto nemam krune i hoće li se s ovakvim aparatićem postići očekivani cilj?

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

20.04.2012. 04:20

Isprike na nejavljanju ali ova poruka je nekako promaklahappy

Nadam se da ste se do sad već i uvjerili da bilo da imate prstenove (koje vi zovete krune) ili tubice rezultat će biti isti i ovisi samo o suradnji Vas i Vašeg ortodontahappy

i_geric

11.03.2013. 18:50

Poštovani,
zanima me predstavlja li krunica na zubu problem kod postavljanja fiksnog apartića? Kao mala slomila sam desnu jedinicu, pa zbog toga nosim krunicu. Može li kod skidanja ili nošenja apartića oštetiti zub koji je držać te krunice? Pošto je dosta krki. Fiksni aparatić htjela bih nositi samo zbog ispravljanja lijeve jedinice. Svi ostali zubi su mi ispravni. Koliko bi bilo vremena potrebno za nošenje aparatića za ispravljanje samo jednog zuba? Bi li bilo potrebno nositi i aparatić na donjim zubima? Jer su mi oni svi ispravni. Kolika bi bila sveukupna cijena? Je li istina da fiksni safirni aparatić nije toliko čvrst kao obični metalni?
Možete li mi napisati gdje se nalazi Vaša ordinacija i kontakt?
Puno hvala,
Ivana

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

27.03.2013. 18:05

Poštovana Ivana

Postavljanje aparatića na fiksne protetske radove nije nikakav problem i kod mene to redovno radimo s jednakim uspjehom kao da je na normalan zub lijepljeno. Ne trebate se brinuti oko eventaulanih ozljeda istog zuba kod skidanja aparatića jer za to postoji ručni instrument koji ne prenosi prejaku silu na zub već silu seli na vezu između bravice i zuba. Ako treba ispraviti samo jednu jedinicu možda Vam ne treba ni cijeli aparatić gore ali odluku o tome donosimo tek kad se vidimo. Također i cijena ovisi o vremenu i vrsti aparatića stoga o njoj sad ne mogu ništa preciznije. Naručite se na pregled ukoliko želite još preciznijih inforamcija. Adresa moje ordinacije je gore na početku foruma uz sliku ali za svaki slučaj evo: Ulica Republike Austrije 35, Zagreb, a kontakt telefoni su: 091/4854601 i 01/3765015.
Sradačan pozdrav
dr. Gulin

Bubalo48

01.06.2013. 11:10

Poštovani,

imam 35 godina i zbijene donje zube. Da li ima smisla
nositi aparat u mojim godinama. Ja nemam nikakvih smetnji,
a stomatolg mi kaže da bi u starijim godinam to mogao biti problem?
Unaprijed hvala

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

19.10.2013. 17:30

Sudeći po navodu da nemate neki problem sa svojom zbijenošću zubi u donjoj fronti pretpostavljam da niste ni visoko motivirani za nošenje aparatića. Predažem da zanemarite svoju dob (jer ortodoncija se može nositi i u dubokoj starosti) i da iskomunicirate sa svojim stomatologom da li imate problema u održavanju higijene zbijenih zubi i da procijenite zdravlje zubnog mesa oko njih pa ukoliko nema nikakvih indikacija za poboljšanje onda očito ni ne trebate ortodontsku terapiju. još postoji samo jedan razlog plus da poravnate zube a to je ukoliko isti zapinju, udaraju ili se pretjerano troše struganjem o gornje...

matejah008

01.05.2014. 22:00

Poštovani,
imam 16 godina i zanima me da li bi mogla nositi mobilni aparat ako imam dijastemu(razdvojene zube), i da li bi mogla dobiti aparatić prko Hzzo i da li imam neki popust?

zabrinutam55

24.02.2015. 22:25

Poštovani,
zanima me cijena terapije fiksnim aparatom za zube.

looney tune

07.03.2015. 20:35

Poštovani,
imam manjih problema sa zagrizom,ali moja stomatologica kaze da su mi zubi dobro raspoređeni,ali da bi u buducnosti mogla ispraviti te nedostatke apararicem (ne znam da li je tu mislila bas na fiksni). Ono sto je moj veci problem su grizni zglobovi koji stalno 'pucketaju' i jednostavno osjecam da mi čeljust nije pravilna. Imam asimetriju lica ilijevi grizni zglob mi je jači i izbočen je, iako je to već nešto za maksiofacijalnog kirurga. Iz tog razloga na lijevoj strani su mi gornji zubi malo izbočeniji,ali nista preočito. No osjećam konstantnu napetost u ustima i tim zgobovima tj temporomandibularnom zglobu, stalno mi krcka i pucketa i to ponajvise sama potenciram jer se tako riješim napetosti koja se stvori jer mi vjerojatno čeljusti nisu dobro namještene. Nemam široku donju čeljust,ali su mi usta premala tj prekratka i to je vrlo očito i narušava harmoniju lica. Laički rečeno,imam osjecaj da su mi usta tijesna i da su mi gornji zubi uži od donjih :/ Osmijeh mi je također jako kratak.
1. Da li bi nošenje fiksnog aparatića moglo učiniti osmijeh širim i tako ga izbalansirati sa donjom čeljusti i da li bi širenje zuba ( neznam da li je to uopće moguće) riješilo i tu napetost u zglobovima koju osjećam i pucletanje jer u konačnici taj osjecaj mi se javi uvijek kada zatvorim usta i imam osjecaj da to ne mogu uciniti kako treba jer su preuska? :/

2. Također primjecujem da su mi usta spuštena i 'obješena' iako sam u ranim 20-tima,a pročitala sam na jednom stranom forumu da uzrok tome može biti upravo taj disbalans između veličine usta/širine zubiju i čeljusti pa me zanima da li je to istina?

Zahvaljujem Vam na odgovoru!

Indigoblue

24.08.2015. 21:20

Poštovani,

Postoji li način da očistim gumice na estetskom fiksnom aparatu, koje su se zaprljale konzumacijom hrane i kafe, ako mi je sljedeća kontrola daleko?

Unaprijed hvala