Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


fiksni aparatić za zube


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tatjana

19.05.2004. 15:05

Poštovani,
moje dijete je bilo na pregledu kod ortodonta. Kod jednog ortodonta smo dobili odgovor da njoj aparatić za zube ne treba. Pošto moje dijete nije zadovoljno, jer ima neravne zube, zbog kojih ima smetnje išle smo na pregled drugom ortodontu. Druga gospođa je rekla da mom djetetu svakako treba aparatić ali da nam ne može dati fiksni jer je prevelika gužva, a ima i težih slučajeva. Jedino može dobiti mobilni koji moje dijete ne želi, a i sama ortodontica je rekla da je fiksini puno bolji. Fiksni može dobiti jedino ako se posebno plati, bez obzira što ja mislim da do 16. godina ima pravo na besplatan aparatić, a i nemam toliko novaca.
Da li postoji mogućnost da moje dijete dobi fiksni aparatić besplatno ako čeka godinu dvije i ako roditelji i dijete inzistiraju na tome da hoćemo fiksni aparatić, ili je to stvar ortodonta koji odlučuje o tome. U našem slučaju mišljenja dva ortodonta su bila različita!?

Hvala na odgovoru,
Tatjana

dr. Aleksandar Gulin

11.03.2005. 12:55

Poštovana gospođo,

jedino rješenje bez plaćanja je u pronalaženju ugovornog ortodonta koji Vam do navršenih 18 godina djeteta može omogućiti izradu aparatića preko ugovora s fondom.

Srdačan pozdrav,
Aleksandar Gulin, dr.stom.