Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Vađenje umnjaka-kod redovnog stomatologa ili operacija?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

cyber321

02.02.2011. 23:40

Poštovani!
Imam 21 godinu i zubarka mi je preporučila da se naručim radi vađenja umnjaka kako svojim daljnjim rastom ne bi pravili gužvu i pomicali ostale zube.Zanima me da li se vađenje umnjaka može obaviti kod zubara ili je potreban kiruški zahvat pod lokalnom anesteziom.Umnjaci su narasli otprilike do pola i normalno rastu.Tako bar izgleda.
Unaprijed hvala.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

29.03.2011. 08:50

Odluku o vađenju umnjaka kod stomatologa ili kod oralnog kirurga ne donosi pacijent već njegov stomatolog na osnovu kompleksnosti problematike i naravno eventualnih komplikacija koje se predviđaju zbog položaja i oblika zuba. Ukoilko ne izgleda kompleksno onda je jasan i logičan slijed događaja da to obavi Vaš stomatolog, no ovisno o njegovoj manualnoj spretnosti i iskustvu apsolutno je legitimno pravo svakog stomatologa da Vas uputi oralnom kirurgu. Stoga obrtite se svom stomatologu i zajedno donesite pravu odlukuhappy
Srdačan pozdrav

Terina

30.07.2016. 21:25

Poštovani,

Pukao mi je umnjak (gore desni) i otišla sam na hitnu. Doktor/zubar mi je zub izvadio no pukao je ostao je komadić. Doktor je rekao da on ne smeta i neka ga ostavim.
Da li je to točno?
Dali mogu ostaviti komadić zuba bez brige da ću imati kasnije problema?

Unaprijed hvala na odgovoru.

Terina