Stomatološka protetika


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 88 | Broj poruka: 277

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


roza keramika za gingivu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

bibi9

20.10.2016. 00:05

Poštovani,
Na gornjoj jedinici sam imala cirkonsku krunicu koja mi nije odgovarala bojom (na odredenom svjetlu je imala plavičaso-sivkastu boju) te sam je odlucila zamijeniti staklo keramikom, za koju mi je rečeno da najbolje odgovara prednjim zubima. Zub mi je liječen, napravljena je rtg snimak, napunjeni su kanali, ali mi se iznad tog zuba dosta povuklo zubno meso jer je prijašnja krunica bila prevelika i nastala je nekakva trauma zuba. Predlozeno mi je da se kirurški nadomjesti to zubno meso, jer su tad najbolji rezultati, ali za mene je to predug proces za koji nemam vremena. Ono što me zanima je na koju vrstu staklo keramike se moze napraviti roza keramika koja će prekriti dio gingive koji se povukao. Zubar mi kaze da se to može napraviti samo s metal keramičkom krunicom, koja mi nije dovoljno dobra opcija jer nema onu transparentnost kao pravi zub. Molim za vaše mišljenje.

Dean Cekić, dr. med. dent.

20.10.2016. 14:45

Poštovana,

mislim da smjer kojim ste krenuli nije dobra opcija.
Boja zubnog mesa se mjenja tokom dana, tako da i najbolje odrađena boja zubnog mesa napravljena iz keramike nije dovoljno dobra.
Ovu tehnologiju koristimo samo kad ne mamo druge opcije.
Mislim da ste i sami shvatili koliko je težak i zahtjevan posao napraviti jednu gornju jedinicu i uspjeti dobiti adekvatan rezultat.
Dakle ne bih Vam preporučio ovakav pristup.
Što se tiče pitanja dali je moguć, je moguć je jer postoje različite vrste prozirnosti staklokeramike.