Dormirin Rapid - Inovativni melatonin u obliku oralnog spreja


Dormirin Rapid - Inovativni melatonin u obliku oralnog spreja

Posljednjih godina problemi sa snom pogađaju sve veći broj ljudi, a smatra se kako su depresija, anksioznost i stres jedni od najčešćih uzročnika ove pojave. Melatonin je hormon kojeg izlučuje epifiza te je uključen u ciklus budnost – spavanje. Izlučivanje melatonina značajno se smanjuje s godinama, a pokazalo se kako uzimanje melatonina u obliku dodataka prehrani može pomoći u rješenju problema sa spavanjem.

Danas je melatonin kao dodatak prehrani na tržištu dostupan u obliku tableta, kapsula i kapi, a nedavno su se na tržištu pojavile i inovativne formule melatonina u obliku oralnog spreja za koje se smatra da omogućuju učinkovitiju apsorpciju melatonina.

Tako je cilj istraživanja objavljenog u časopisu Journal of Bioequivalence & Bioavailability bio usporediti bioraspoloživost melatonina u obliku oralnog spreja i melatonina u obliku tableta.

U istraživanju je sudjelovalo osam zdravih osoba dobi između 21. i 51. godine koje su za potrebe ispitivanja uzimale 5 mg melatonina u obliku tableta i 5 potisaka oralnog spreja melatonina (1 potisak = 1 mg melatonina). Ispitanicima su uzimani uzorci krvi prije, netom nakon te 5, 10, 20, 30, 40, 60, 90, 120, 180, 240 i 360 minuta nakon uzimanja melatonina.

Rezultati su pokazali kako je koncentracija melatonina u krvi 5, 10, 20 i 30 minuta nakon uzimanja oralnog spreja bila 4,6, 3,5 odnosno 3,0 puta viša od koncentracije melatonina u krvi nakon uzimanja melatonina u obliku tableta.

Znanstvenici su zaključili kako nova formulacija melatonina u obliku oralnog spreja poboljšava apsorpciju melatonina i osigurava više koncentracije melatonina u krvi nakon uzimanja, u odnosu na standardne formulacije melatonina u obliku tableta.

Dormirin Rapid je novi inovativni proizvod s melatoninom iz PharmaSa koji se preporučuje za brže utonuće u miran san. Ovaj oralni podjezični sprej ugodnog je okusa mentola, sadrži prirodni zaslađivač steviju, a jedno pakiranje dostatno je za 80 doza.

Oglasna vijest

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.