Anatomija ključna za postizanje orgazma kod žena?


Anatomija ključna za postizanje orgazma kod žena?

Izgleda da sposobnost žena da dožive orgazam tijekom spolnog odnosa u potpunosti ovisi o njihovom fizičkom razvoju dok su još bile u majčinoj utrobi, ukazuje nova studija. Naime, pokazalo se da je za postizanje orgazma tijekom seksualnog odnosa, bez ikakve dodatne stimulacije, bitna udaljenost između klitorisa (dražice) i otvora uretre (mokraćne cijevi).

"Magični broj" za postizanje orgazma tijekom spolnog odnosa je 2,5 centimetra. Žene čija udaljenost između klitorisa i otvora uretre iznosi 3 centimetra teško da mogu doživjeti orgazam tijekom spolnog odnosa, bez ikakve dodatne stimulacije klitorisa.

Ostali čimbenici, kao što su veličina penisa, vještina seksualnog partnera ili intenzitet želje, mogu imati neki učinak, no za postizanje orgazma je izgleda ipak ključna anatomska udaljenost klitorisa od otvora uretre.

Smatra se da izloženost muškim hormonima, androgenima, tijekom razvoja u majčinoj utrobi, pospješuje migraciju klitorisa što dalje od otvora mokraćne cijevi.

Inače, kod 70 do 90 posto žena, sama penetracija nije dovoljna za postizanje orgazma.

Prema mišljenju stručnjaka, za postizanje orgazma kod žena tijekom spolnog odnosa, parovi bi veću pozornost trebali usmjeriti na klitoris.

Izvor:
Clinical Anatomy