Konzumiranje malomasnog jogurta smanjuje rizik od dijabetesa


Konzumiranje malomasnog jogurta smanjuje rizik od dijabetesa

Istraživanje koje su proveli britanski znanstvenici s University of Cambridge pokazalo je da konzumiranje malomasnog jogurta može pomoći u smanjivanju rizika od razvoja dijabetesa tipa 2.

Naime, pokazalo se da su osobe koje su u prosjeku konzumirale četiri i pol posude od 125 grama malomasnog jogurta tjedno, imale za 28 posto manji rizik od dijabetesa tipa 2.

Iako se na mliječne proizvode zbog zasićenih masnih kiselina koje sadrže, gleda kao na nezdrave, ne treba smetnuti s uma da mliječni proizvodi sadrže probiotike, te važne hranjive tvari poput kalcija, vitamina D, magnezija i vitamina K.

Također, treba istaknuti da rezultati ovog istraživanja ne znače da konzumiranje jogurta štiti od dijabetesa tipa 2, te da ne morate obratiti pažnju i na druge aspekte svoje prehrane kao što su unos zasićenih masnih kiselina, soli i šećera. Jednako tako, za prevenciju dijabetesa tip 2 izuzetno je bitno održavanje zdrave tjelesne težine i prakticiranje tjelovježbe.

Izvor:
Diabetologia