Medtronic dovršio akviziciju Covidiena


Medtronic dovršio akviziciju Covidiena

Medtronic plc, globalni lider u području medicinske tehnologije, usluga i rješenja, obznanio je danas da je uspješno dovršio ranije najavljenu akviziciju tvrtke Covidien plc. Prema ugovoru o akviziciji, tvrtka Medtronic, Inc. i tvrtka Covidien plc odsad su združene pod zajedničkim nazivom Medtronic plc.

"Ovom akvizicijom obilježena je značajna prekretnica u našoj djelatnosti, nastanak kompanije s jedinstvenim mogućnostima da još većem broju bolesnika diljem svijeta ublaži bol, vrati zdravlje i produlji život. Golemi inovativni potencijali kako Medtronica tako i Covidiena ujedinjeni su kako bi se uspješno odgovorilo na najveći izazov u domeni zdravstvene skrbi, a to je proširiti njenu dostupnost što većem broju ljudi te uz smanjenje troškova poboljšati rezultate liječenja," rekao je Omar Ishrak, predsjednik uprave i glavni izvršni direktor (CEO) Medtronica.

"Ovo je uzbudljiv dan za naše zaposlenike jer danas i službeno udružujemo snage u zajedničkom nastojanju da pronađemo rješenja za univerzalne potrebe zdravstvene skrbi te ubrzamo realizaciju Medtronicovih triju ključnih strategija s obzirom na inovativne metode liječenja, globalizaciju i ekonomsku vrijednost. Ono što je najvažnije jest da mi pouzdano znamo da ovako ujedinjene, naše dvije tvrtke mogu realno i konkretno utjecati na ljudske živote – pomaganjem u liječenju većeg broja ljudi, na više raznih načina i na više mjesta širom svijeta."

Glavno izvršno sjedište tvrtke Medtronic plc nalazi se u Irskoj, državi u kojoj obje tvrtke posluju već dugi niz godina. Operativno sjedište tvrtke ostaje u Minneapolisu. S preko 85.000 zaposlenih, sveobuhvatnim  proizvodnim programom i raznolikim profilom rasta, Medtronic je prisutan u više od 160 zemalja svijeta.

Izvor:
Medtronic PR