Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Majda

14.04.2005. 12:29

Poštovani,
Imam 35 godina, a problemi s aknama su mi se pojavili s 20-tak godina.
Radi se o potkožnim aknama i miteserima.
Lice mi je osjetljivo, svijetle puti (prozirno), koža istanjena, sa flekama (ljubičasto-rozim), te s par manjih ožiljaka na obrazima.
Sve skupa uspješno prikrijem tekućim Max factor puderom.
Pojavljuju se "uvijek", prije ovulacije, prije menstruacije...Nisam primjetila da nastaju zbog određene vrste hrane. Ima i mirnih razdoblja, ali onda odjednom se pojavi cijela "serija".
Od zdravstvenih problema imam problema s čestim upalama grla, dok su mi zubi dosta nekvalitetni i zbog toga plombirani, imam navlake i mostove.
Liječila sam se kod nekoliko poznatijih zagrebačkih dermatologa.
Molim vas za savjet.
Puno hvala!

mr.sc. Jadranka Sokol, dr.med.

17.04.2005. 22:01

Poštovana Majda !
Budući da ste sada u zreloj dobi i još uvijek imate akne svakako bi trebali učiniti UZV jajnika,ginekološku obradu, hormone štitnjače , kompletnu krvnu sliku te sa tim nalazima posjetiti dermatologa koji će odlučiti na koji Vas način treba liječiti.

ivana

25.04.2005. 23:53

Poštovani
sa 15 godina sam počela piti kontracepcijske tablete triquilar. Nikada nisam imala problema s aknama..kada sam ih 3 godine kasnije prestala piti, problemi su se javili i od tada koje god da kontracepcijske tablete pijem, problem nije nestao..ponekad ih je malo a ponekad skoro cijelo lice..sada imam 20 godina i bojim se da ih se nikada neću riješiti..koje su mi njablje metode liječenja?i da li se one uoopće mogu izlječiti? trenutno pijem cilest..molim vas za vašu pomoć..puno hvala
Ivana

mr.sc. Jadranka Sokol, dr.med.

15.05.2005. 22:44

Poštovana Ivana!

Danas postoje kontracepcijske tablete koje imaju dobar učinak u liječenju acne , te bi bilo mudro da se posavjetujete sa dermatologom koji će najprije vidjeti kakve su vaše acne ,te zatim procijeniti koja je metoda liječenja za Vas najbolja.