Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 259 | Broj poruka: 1333

Borna Pavičić, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Lišajevi na koži


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

1AnaE

29.06.2022. 13:35

Poštovani,
od 15.5.2022. imam problema s lišajevima na koži. Nekolicina lišajeva mi je prvotno izbila u području vrata i trbuha u obliku malenih crvenih kružića. Lišajevi su se ubrzo počeli širiti i povećavati te mi je sad zahvaćen cijeli vrat, gornji dio torza te manji dio lica i nogu. Lišajevi su okruglastog oblika s nepravilnim rubovima, rubovi su crvenkasti a središte lišajeva je normalne boje kože. Lišajeve sam do sad tretirala sljedećim kremama: Exoderil, Artere, Rojazol, no kreme mi nisu baš pomogle. I dalje ih tretiram Rojazol kremom jer mi se zbog nje povlače lišajevi na licu i ublažava svrab koji ponekad znam osjećati.
Zbog širenja, izgleda i svraba lišajeva sam sigurna da se ovdje radi o gljivicama. Upućena sam na dermatološki pregled no termin narudžbe mi je sredinom 9.mj ali zbog drastičnog širenja lišajeva ne mogu čekati do onda.
Ukoliko možete molim Vas da mi date savjet koje tablete i krema bi mogli pomoći u slučaju ovakvih invazivnih i otpornih gljivica.
Lp, AE