Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija, koristenje drugih lijekova uz kontracepciju i odnosi


Autor Poruka

Tw7

12.12.2019. 11:00

Pozdrav, javljam se u nadi da ćudobiti odgovore na par pitanja. Ovoga mjeseca, 5. dana menstruacijskog ciklusa, u dogovoru s ginekologom, počela sam koristiti Diane 35 zbog problematičnog tena i znatnije vidljivog kose. Prvu sam dražeju dakle uzela 5. dana ciklusa, a odnos imala 17. dana ciklusa, kada sam popila 13. dražeju. Odnos je bio zaštićen. Zanimaju me 3 stvari...1) Od kada je prisutna potpuna zaštita, jer ovog mjeseca nisam primjetila ovulacijski iscjedak kao inače, i postoji li mogućnost trudnoće? 2) Umanjuju li brufeni učinak Diane 35 tableta? 3) Umanjuju li heparinske injekcije djelovanje Diane 35 tableta?
Unaprijed hvala na odgovorima, Lp.

Ivo Balenović, dr. med.

12.12.2019. 12:45

Poštovana, heparin i brufen ne umanjuju učinkovitost kontraceptiva. Ukoliko se tablete ne počnu uzimati s prvim danom ciklusa potpuna zaštita nastupa idući ciklus, no moguće da već u u ovom ciklusu izostane ovulacija.