Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 77 | Broj poruka: 293

Martina Bračun, dr. med.

Poliklinika BetaPlus
Zagreb, Av. V. Holjevca 23


Ulcerozni kolitis i neplodnost


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nici

17.10.2020. 12:05

Poštovani,
Već 10 godina pijem kontracepcijske pilule Novynette, propisane su mi zbog neredovitog ciklusa.

Već 6 godina se mučim sa probavnim smetnjama, i stavili su me na bezglutenskoj prehrani te nakon par godina pojavila mi se krv u stolici i nakon 3.kolonoskopije mi je utvrđeno da imam ulcerozni kolitis. Celijakiju nisu mogli utvrditi kako sam već bila na toj dijeti. Trenutno i dalje je konzumiram gluten ni laktozu i koristim terapiju '' Pentasu '', zanima me da li to išta utječe na kontracepcije ili da li kontracepcija utječe na moju bolest. Da li je pametno prestati piti pilule? Pomalo me je strah radi neplodnosti i stanja moje bolesti?

Često mi se javljaju ginekološkim problemi, poput suhoće i rana na spolovilu iz čistog mira i ginekolog mi je propisao kremu da su to gnjivice normalna situacija kod mog slučaja dugogodišnjeg korištenja pilula i sukrvice tijekom odnosa s partnerom.
Moj gastrointeriolog mi je rekao da nije pametno da pijem pilule ako ne moram, pitao me zašto ih pijem i da se konzultiram ginekologom ali imam osjećaj da me moj ginekolog ne razumje baš i da pijem pilule dok god ne želim bebu. A mene je strah da zbog svog stanja i pilula se ne desi neplodnost i ne budem nikad mogla imat djecu.

Molila bih vaše cijenjeno mišljenje,tako da znam kako postupiti.
Unaprijed hvala.