Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Aceto bijeli epitel bez CIN-a


Autor Poruka

vinetu

05.06.2009. 13:30

Dobar dan,
izvinjavam se unaprijed na opsirnosti. Naime polovinom maja sam isla kod ginekologa zbog upale, koja mi je poslije i dijagnosticirana a tom prilikom sam uradila i papa test. Za upalu sam dobila Mac Miror koje sam trebala stavljati 6 puta prije i 6 poslije menstruacije. No menstruaciju sam dobila nakon dva dana, dakle stavila sam sveukupno 2+6 vaginaleta. Cinilo mi se da se upala primirila. Dvadesetak dana nakon toga dobijam papa test, koji me upucuje na kolposkopiju. Nije prekrizen nijedan CIN. Pod opisnom dijagnozom-reaktivne i reparatorne promjene, prekrizena je upala i promjene na stanicama, te na kraju dodato rukom nesto sto zaista ne uspijevam procitati (nesto kao ...endocerv. st. blage hiper..mazije).Pod uputama prekrizena je kolposkopija i ponavkjane Papa testa za 4 mjeseca, nakon antiupalne terapije.
Nalaz kolposkopije kaze sljedece: vaginalna sekrecija bjelicasta, pvu konican, vu okruglo, okolo prsten mozaika, jasno ogranicen od okoline i cerv. kanala, dimenzija do 6mm, forniksi bez promjena, kao i preostali dio cerviksa. Pomenuto polje jod neobojeno. Usmeno mi je receno da se radi o aceto bijelom epitelu.
Ginekolog kaze da se ne brinem, da se vidimo za 2-3 mjeseca, pa da mozda tada ukljucimo nesto za imunitet.
E sad, mene zanima da li je ovaj nalaz kolposkopije, koji mi se ne cini bas totalno bezazlen, spojiv sa tim da nemam nikakav CIN? Da uradim nalaz na HPV virus? Da li ja i muz mozemo raditi na drugom djetetu? Da li se i on morao lijeciti kad sam ja imala upalu?
Ukratko sta bih mogla korisno da uradim cekajuci taj sljedeci ginekoloski pregled? Da prestanem da pusim, to sigurno happy
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Marija Hršak, dr. med.

20.06.2009. 12:30

Poštovana, nije mi jasno zašto ste upućeni na kolposkopiju. Upala u donjem dijelu spolnog sustava zahtijeva liječenje oba partnera, no iz Vašeg pitanja mi je nejasno o čemu na PAPA testu zapravo radi. Ali, Vaš je liječnik upućen detaljnije u nalaz, pa postupak ponavljanja PAPA testa za 3-4 mjeseca smatram ispravnim. Svakako jačajte imunitet.