Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


???hpv??? a sad i gardnerella UPOMOC!!!!


Autor Poruka

sneki03

07.05.2010. 19:05

evo mene opet,zadnji nalaz pape mi je pokazao da sam i dalje hpv pozitivna ali nema više cin1,nije više tako rizično...ok! promjenila sam partnera koji je već odprije bio sa hpv pozitivnom curom i nisam s njim spavala sve dok se on i ja nismo testirali na sve moguće bolesti,na virusne,na bakterijske,na hpv,hiv....sve živo...oboje smo TOTALNO ZDRAVI..njemu nije pokazalo hpv.,a meni naravno je,al on je htjeo riskirat.nakon našeg prvog sexa bez zaštite počeo mi je gusti iscjedak i smrad po ribi.ginekologica mi je rekla(bez ikakvih pretraga,samo je pogledala i osjetila miris) da je to gardnerella i dala mi vaginalete BETADINE,jer sam preosjetljiva,to je skužila tjekom lječenja mog hpv-a.to mi je neko vrijeme pomagalo a sad ni to više ne pomaže.već se 5mjeseci mučim s tim.vivag sam probala,to mi smeta,kondomi mi stvaraju bol.iritaciju,svrab,delacin krema mi smeta....joj,ma sve mi smeta.kako papa na bakterije nije pokazao gardnerellu kod njega i kod mene?????kako se lječiti a da nekoristim kondom jer mi smeta???zaljubljeni smo i neće nas ova bolest rastaviti,jer vidim da se sve vrti u krug i da bi najbolje rješenje bio prekid..ali to neželimo.sama sebi smrdim po ribi,sram me je kraj nekoga stati,a higijenu normalno održavam,jačam imunitet sa gljivom kombušom....već planiramo i bebu,a to vidim nije moguće.

Marija Hršak, dr. med.

14.05.2010. 11:25

Poštovana, kod Vas je došlo do neravnoteže unutar vaginalne (rodničke) flore. Gardnarella vaginalis je normalan stanovnik u rodnici. No kad u jednom trenutku dođe do pada imunološkog sustava, mogu se očitovati i klinički znaci upale rodnice.Simptomi su pojačani vaginalni iscjedak bez svrbeža i žarenja. Iscjedak ima neugodan miris po ribi, posebno nakon menstruacije i spolnog odnosa.Liječi se antibioticima, najbolje metronidazolom, koji možete uzimati na usta ili stavljati u rodnicu u obliku vaginaleta. Preporučam i liječenje partnera. O terapiji se posavjetujte sa svojim ginekologom.