Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 126 | Broj poruka: 348

Dinko Tončić, dr. med.

Poliklinika dr. Tončić
Zagreb, Mlinovi 159a


Broj anestezija tokom godine


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mamich97

27.01.2021. 20:00

Postovani, posto nema odredjenog dijela foruma gdje mogu da postavim tacno ovo pitanje odlucila sam se ovdje, pa me vi uputite ako trebam negdje drugdje.
Naime, 1.10.2020. imala sam laparaskopiju (operisana cista na jajniku) pod totalnom anestezijom, a onda 4.1.2021. kolonoskopiju takodje pod totalnom anestezijom. Trebala bih imati jos jednu kolonoskopiju u veljaci/februaru ove godine takodje pod totalnom anestezijom. To su vec 3 totalne anestezije u roku od 5 mjeseci. Posto imam jedan mladez na lijevoj dojci koji pratim vec neko vrijeme, dermatolog mi je isto preporucio da i njega otklonim ako je to moguce, a to bi se vjerojatno radilo pod lokalnom anestezijom. Sto znaci 4 anestezije (3 totalne i 1 lokalna) u periodu nekih 8-12 mjeseci. Da li mislite da je to previse za toliko vremena? Takodje, imam nizak srcani pritisak s povremenim tahikardnim otkucajima.

Hvala!