Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smanjena elastičnost i povišen tonus krvnih žila


Autor Poruka

Anita

28.09.2001. 16:36

Poštovani doktore, kao što sam napisla u nazivu poruke takav mi je rezultat dolor doplera krvnih žila, uz učestale vrtoglavice , zanošenje tijela ,bolnost u vtatnoj kralježnici i lumbalnom dijelu. nalazi kardiologa su u redu osim niskog tlaka tj sklonosti, i lupanju srca , rtg, kralježnice je u granicama normale , i neurologa odnosno EEG, tlak u oćima je u granicama normale.
Moj najveći problem je to što se teško krećem odnosno srahovito me bole noge, biježi m tlo pod nogama ili jednostavno nemogu stajati na nogama jer mi se tresu, to jest tresem se sva ko da sam prehodala 30 km , a ne se tenutno ustala. Tegobe se izričito javljaju ujutro tako da jedva odem na toalet s tim da se moram držati za nešto.Imam tegoba kod okretaja glave i kod ustajanja iz vodoravnog položaja.U glavi mi se vrti čim se ustanem i tako traje do par sati, uz učestalu slabost i zanošenje tijela.Ponekad mi se javljaju i bolovi u prsima u prijedjelu dojki .To već traje 4 mjeseca i nije mi nimalo bolje, bez obzira što povremeno nosim ovratnik, da mi umanji bolove u predjelu vrata.
Uzimam od lijekova Praksiten 15, Knavon, Stugeron 2 puta po jednu u toku dana. Unaprijed zahvaljujem na vašem odgovoru.

dr. Porin Perić

08.11.2001. 18:04

Poštovana!

Niste mi naveli Vašu životnu dob, što je u ovakovim slučajevima važno.
Sve navedene tegobe mogu biti posljedica promjena u području vertebrobazilarnog sliva, što je vjerojatno kod Vas i slučaj. Promjene su
dodatno potencirane sklonošću nižem krvnom tlaku, tako da te tegobe ujutro mogu biti znatnije izražene.
Vrlo često je razlog navedenim promjenama krvnih žila degenerativne prom,jene vratne kralježnice, bez obzira na Vaš uredan nalaz.
Nedophodan je klinički pregled fizijatra-reumatologa i uvid u kompletne nalaze.


S poštovanjem, mr.sc.Porin Perić
fizijatar-reumatolog