Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11846 | Broj poruka: 85078

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Preskakanje srca u trudnoći


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

matriks1

18.08.2022. 20:50

Poštovani doktore,
Koliko je učestale i normalna pojava preskakanje srca u trudnoći? Trudna sam 12 tjedana, željezo je u redu. Tsh mi je 4 i pijem Euthyrox 25.
Inače znam često biti anksiozna. U 11.mj 2021. javilo mi se preskakanje koje je bilo jako učestalo, zbog toga sam obavila uzv srca koji je u redu. Također holter ekg 24h koji je isto bio u redu. Kardiolog je zaključilo da bi preskakanja bilo zbog stresa i anksioznosti. Sve je prestalo samo od sebe nakon mjesec i pol dana. Sada mi se javilo opet unazad dva dana po nekoliko puta na dan. S obzirom na stadij trudnoće i mučnine, još uvijek se dosta umaram i imam povećane otkucaje. U mirovanju povremeno 90 do 100,što meni stvara nelagodu i strah.
Zanima me može li to biti povezano sa trudnoćom i da li je uobičajeno s obzirom na velike hormonalne promjene, povećan volumen krvi i ostalo što ide s trudnoćom.
Hvala unaprijed! Lp