Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11846 | Broj poruka: 85078

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Spolne bolesti u trudnoći


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

isolamia

16.08.2022. 14:20

Poštovani,
U 17. tjednu trudnoće sam. Posljednjim brisevima mi je ovo otkriveno: gardnerella vaginalis zbog koje mi je prepisan Fluomizin. Pozitivna sam na cytomegalovirus CMV IgM 2,16 i Cytomegalovirus CMV igG 70,90 aU/ml. I pozitivna sam na cytomegalovirus avidity CMV koji je 89,90 i piše da ako je viši od 60 da je to znak primarne infekcije starije od 3 mjeseca. Toxoplasma gondi mi je negativna. Brise je također pokazao da je rubella igG granična, 5,10 (granično je od 5 do 10).
Ureaplasma urealyticum mi je izolirana >10 na 4 CFU/ml. a mycoplasma hominis nije izolirana. i na kraju, piše da mi je herpes simplex 1 /2 igM / HSV 1/2 iGM Elisa negativav, a herpes simples 1/2 IgG / HSV 1/2 igG elisa pozitivan.
Za sve to sam dobila antibiotik sumamed 3x500mg i taj Fluomizin koji sam spomenula i probiotike, naravno.
Mene sad zanima ovo, koliko je vama to sve ozbiljno. pitam za drugo mišljenje, naravno. ja pojma nemam šta sam vam sve ovo napisala.
Meni to zvuči sve strašno :S. Inače što se tiče moje povijesti bolesti, imala sam 2018. cin 1 koji mi je detektiran, ali nakon dvije kolposkopije, to je sad sve ok i uredno. Pape su bile realtivno uredne osim tog CIN-a. I onda na kraju sve ovo u trudnoći sad Osjećam se u krajnju ruku ko neki debil. Partner je isto dobio kuru sumameda. Uglavnom, kako se to sve vama čini?