Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


koliko je štetno koristiti flixotide dijete ima 3 god.


Autor Poruka

nedžad

20.03.2003. 12:56

molim vas do mi dajete upustva da li je štetno i koliko je opasno koristiti fliksotode . dijete ima 3 god. i koristi taj lijek 2 mjesece,ljekar je zahtjevao da se lijek koristi 4 mjeseca.

doc. dr. Neven Tudorić

17.08.2003. 15:24

Flixotide je vrlo učinkovit lijek za liječenje astme, a propisuje se već u dobi od 3 god. On nije štetan, iako kao i svaki drug lijek može uzrokovati neke nuspojave (štetni popratni učinci). Oni su pri uobičajenim dozama relativno rijetki, a koristan učinak lijeka višestruko nadmašuje moguće nuspojave. Obično se lijekovi koje nazivamo osnovnim lijekovima za astmu (tu spada i Flixotide) propisuju tijekom 3 mj. Ako se postigne potpuna kontrola bolesti nastavlja se uzimati nlijek u manjoj dozi te se u slučaju i nadalje prisutne potpune kontrole bolesti i prekida. Potpuna kontrola znači normalan život bez napadaja i bez potrebe za bronhodilatatorima (Ventolin).