|
Autor
|
Poruka
|
|
Gg2020
|
25.01.2020. 11:20
Postovani, trebala bi vasu pomoc.
Naime spolno sam aktivna i ponekad koristim zastitu a ponekad ne.
Do sada nije bilo nikakvih problema no ovaj mjesec mi je kasnila mjesecnica 9 dana tj zadnju mjesecnicu sam dobila 18.12.2019 ( s tim da je dosla dva dana ranije) i trebala sam dobiti novu 16.01.2020 medjutim dobila sam ju 25.01.2020. S tim da je cudne boje tj jako malo curi i izgleda kao da je pomjesana s iscjedkom kojeg sam imala cijelo ovo vrijeme prije mjesecnice. Uz to pratili su me simptomi kao sto su svrbez, peckanje pri mokrenju i crvenilo. Napravila sam dva testa za trudnocu. Jedan nakon 4 dana izostanka mjesecnice i njega sam radila popodne dok sam drugi napravila nakon 7 dana kasnjenja mjesecnice i njega sam ujutro napravila i oba su bila negativna! Sto se simptoma jos tice jedino sto osjetim je promjena raspolozenja i puno jedem tj uvijek sam gladna! Inace su mi mjesecnice redovite! Takoder sada nakon sto sam dobila mjesecnicu 25.01.2020 nemam nikakve bolove niti nista slicno tome. S tim da napomenem da sam ovaj mjesec bila i pod stresom i imala sam upalu mjehura! Zahvaljujem unaprijed na odgovoru!
|
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
25.01.2020. 12:35
Poštovana, u vrijeme kada su rađeni, testovi su vrlo pouzdani stoga trudnoću možete isključiti. Vjerojatno je u pitanju hormonski disbalans kao posljedica stresa.
|
|
Leilani
|
04.02.2020. 09:32
Poštovani,
Molim vas za pomoć kod tumačenja nalaza.
Datum zadnje menstruacije mi je bio 23.12 ili ranije, prošli tjedan napravila sam test za trudnoću koji je pokazao +. U petak na pregledu vidljiva je gv od 14 mm i žv bez eo. Nakon toga primjećujem slabije krvarenje svijetle krvi te odlazim na hitni pregled. Krvarenje je stalo a nalaz kaže, vidljiva gv 2,10 cm sa žv veličine 0,48 cm bez vidljiva eo. Cervix 1 članak uloživ za vršak prsta. Obzirom da mi vrlo mlada liječnica nije znala ništa reći osim da se javim svojoj ginekologici krajem tjedna molim Vas za cijenjeno mišljenje. Hvala
|
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
04.02.2020. 13:15
Poštovana, radi se o početnoj trudnoći. Ultrazvučno se još ne vidi embrionalni odjek - plod, ali gestacijska vreća (gv) pokazuje porast sa 14 na 21 mm,, te se na drugom pregledu uočava i žumanjčana vreća (žv), što je sve normalno za početak trudnoće. Na idućem pregledu bi se trebao vidjeti i odjek za plod.
|