OxyElite Pro i Versa-1 povlače se s tržišta


OxyElite Pro i Versa-1 povlače se s tržišta

S američkog tržišta i tržišta Europske unije povlače se proizvodi pod nazivom OxyElite Pro i VERSA-1, koji su namijenjeni sportašima, a proizvodi ih USP Labs LLC, iz Teksasa (SAD).

Razlog povlačenja je izvješće američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) prema kojem je utvrđeno 56 slučajeva akutnog oboljenja jetre za koje se smatra da su povezani s konzumacijom proizvoda OxyElite Pro.

S obzirom da još uvijek nije potvrđeno je li uzrok oboljenja jetre sastojak pod nazivom aegeline koji se nalazi u proizvodu OxyElite Pro, s tržišta se povlači i proizvod naziva VERSA – 1,  jer sadržava isti sastojak.

Uvidom u registar dodataka prehrani Ministarstvo zdravlja RH nije imalo niti jedan zahtjev za stavljanje na tržište ovih proizvoda, niti su isti bili u postupku registracije. Također, trenutno ne postoje podaci da je neka pravna osoba uvoznik i/ili distributer ovih proizvoda u Republici Hrvatskoj.

Obzirom da su navedeni proizvodi dostupni putem Internet prodaje, Ministarstvo zdravlja RH upozorava potrošače da ne konzumiraju potencijalno štetne i opasne za zdravlje navedene proizvode.

Izvor:
MZ RH

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.