Predstavljen Power Plate pro6 - sprava za fitness budućnosti


Predstavljen Power Plate pro6  - sprava za fitness budućnosti

Večeras se u hotelu Westin Zagreb na predstavljanju nove Power Plate pro6® sprave okupio veliki brojnih poznatih osoba iz hrvatskog gospodarstva, te liječnika i sportaša što upućuje na zaključak da vježbanje postaje sve popularnije.

Predstavljajući novu Power Plate pro6® spravu, profesor kineziologije i fitnes instruktor, Mario Valentić demonstrirao je niz vježbi za optimalnu tjelesnu kondiciju, te pokazao kako na najbolji način brzo i uspješno pripremiti mišiće za nadolazeću skijašku sezonu.

Isto tako prof. Valentić je zajedno s Margaretom Kranjčević profesoricom kineziologije i certificiranom Power Plate instruktoricom i Margaretom Jakovac, najboljom hrvatskom sinkroniziranom plivačicom i  certificiranom osobnom trenericom, pokazao kako konačno postoji način da se kvalitetan trening uspije ugurati u pretrpani dnevni raspored. Štoviše, brojnim vježbama ukazali su na razloge zašto je Power Plate koristan kako u vrhunskom treningu sportaša tako i u procesu rehabilitacije pacijenata od ozljeda.

Prof. Mario Valentić je istaknuo "da izvodeći vježbu na nestabilnoj podlozi kao što je platforma Power Plate-a, imamo snažan neurološki podražaj. Vibracijama sprave aktivira se čak 97 posto mišićnih vlakana, dok ih se kod klasičnog treninga aktivira maksimalno 47 posto.  Ovako velikim udjelom angažiranih mišićnih vlakana utječemo na eksplozivnost kod zdravih vježbača, ali i na brzi oporavak kod onih koji su u rehabilitaciji od ozljeda".

Prezentacijom više vježbi demonstrirano je kako izborom vježbi te odabirom postavki za frekvenciju i amplitudu, trening možemo prilagoditi svakoj kategoriji vježbača.

Tijekom večeri, osobna iskustva o korištenju Power Plate-a pri ostvarenju vrhunskih sportskih rezultata iznio je i Gordan Kožulj koji na njemu vježba od 2008. godine. Naime njemu je sprava bila ključna nadogradnja na redoviti kondicijski trening što je dodatno poboljšalo njegovu konkurentnost i nivo ostvarenih rezultata. 

Laila Perić, direktorica tvrtke Laper ekskluzivnog zastupnika za Power Plate, istaknula je zadovoljstvo što je u posljednjih nekoliko godina Power Plate je stekao brojne poklonike u Hrvatskoj. Nadodala je da osim kućnog korištenja za osobnu tjelovježbu, spravu uvelike koriste mnoge zdravstvene ustanove za rehabilitaciju pacijenata te fitness centri za kondicijsku pripremu svojih klijenata. Isto tako rekla je "da pozitivna iskustva korisnika Power Plate-a potvrđuje i medicinski certifikat (MDD) koji je validirao rezultate 25 neovisnih istraživanja koja upućuju na blagodatni učinak sprave na ljudski organizam. Najveći pomaci uočeni su u jačanju muskulature, poboljšanju kardiovaskularne funkcije, mršavljenju, smanjenju boli, poboljšanju ravnoteže i smanjenju celulita."

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.