U Dalmaciji treće dijete oboljelo od ospica


U Dalmaciji treće dijete oboljelo od ospica

Sedmomjesečno dojenče s područja Sinja zaraženo je ospicama, što je već treće dijete oboljelo od tog virusa u samo nekoliko dana, doznaje se u Nastavnom Zavodu za javno zdravstvo (NZZJZ) Splitsko-dalmatinske županije, stoga se preporučuje roditeljima da cijepe svoju djecu protiv ospica.

Prema informacijama liječnika NZZJZ-a, muško dojenče zarazilo se od drugog malog bolesnika s makarskog područja, koji je s njim ležao na Klinici za dječje bolesti KBC-a Split i za kojega se u tom trenutku nije znalo da je obolio od ospica.

Virus ospica se kod dojenčeta s područja Sinja otkrio tek nakon što je otpušten iz bolnice, no nije se radilo o težoj kliničkoj slici, pa je nakon pregleda pedijatara i infektologa pušten na kućnu njegu.

Epidemiologinja dr. Milka Brzović apelira na roditelje da svoju djecu cijepe protiv ospica, ali i zaušnjaka i rubeole, ističući da ta cjepiva ne izazivaju teške nuspojave o kojima se u zadnje vrijeme može čuti u javnosti. Virus ospica može biti opasna bolest, a cjepivo štiti djecu od takvih oboljenja, ističe dr. Brzović.

To je u zadnjih nekoliko dana treće dijete na širem splitskom području koje je oboljelo od ospica, a ranije su zaražena djeca iz okolice Makarske.

Izvor:
Hina

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.