Akademik Željko Reiner član Savjeta časopisa Nature - Reviews Cardiology


Akademik Željko Reiner član Savjeta časopisa Nature - Reviews Cardiology

Akademik Željko Reiner, svjetski zacijelo najpoznatiji hrvatski stručnjak i znanstvenik iz područja medicine koji živi i radi u Hrvatskoj, pozvan je da postane članom Savjeta časopisa Nature - Reviews Cardiology.

Skupina časopisa Nature najznačajniji su časopisi na svijetu iz područja biomedicinskih znanosti, a časopis Nature – Reviews Cardiology prema podacima iz 2010. godine je najvažniji znanstveni mjesečnik iz područja kardiologije te peti po važnosti časopis iz područja kardiologije uopće.

Vjerojatno je jedan od poticaja za taj izbor bilo i to što je  najugledniji svjetski kardiološki znanstveni časopis Circulation, u svojoj rubrici European Perspectives nedavno objavio intervju s akademikom Reinerom ubrajajući ga među najuglednije europske znanstvenike i stručnjake iz tog područja. Taj je časopis već prije dvije godine također objavio s njime razgovor  na dvije stranice popraćen fotografijama te podacima o njegovu životu, karijeri i dostignućima kao i međunarodnom ugledu, u kojem se već u naslovu akademik Reiner naziva pionirom preventivne kardiologije i kojim ga se uvrštava među najistaknutije europske kardiologe.

Ovaj izbor pokazuje ne samo koliko je akademik Reiner  osobno cijenjen u svijetu već i hrvatska znanost i medicina općenito.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.