Besplatni pregledi FibroScan-om za oboljele od hepatitisa


Besplatni pregledi FibroScan-om za oboljele od hepatitisa

Obavještavamo sve oboljele od virusnih hepatitisa da će Hrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos“, u Splitu u razdoblju od 14. do 15. rujna organizirati besplatne preglede aparatom FibroScan®, uređajem koji na potpuno bezbolan način tijekom petominutnog pregleda mjeri elastičnost i utvrđuje stupanj oštećenja jetre.

Obvezne predbilježbe svih zainteresiranih primaju se isključivo na besplatni broj telefona 0800 400 405 radnim danom od 9 do 14 sati.
 
Navedeni pregledi će se organizirati tijekom trajanja sastanka Upravnog i Savjetodavnog odbora European Liver Patients Association, koji će se održati od 14. do 15. rujna u hotelu Radisson Blu Resort Split, na kojem će sudjelovati predstavnici 16 udruga iz 16 zemalja.
 
Elastografija (FibroScan®), alternativa biopsiji jetre, neinvazivna je metoda procjene stupnja oštećenja jetrenog tkiva. Mjerenjem niskofrekventnog zvučnog vala koji se pomiče uzduž jetre, ovaj test bilježi brzinu kojom se zvučni valovi pomiču što korelira sa stupnjem jetrene fibroze. Što je gušće (fibroznije) tkivo, to se zvučni valovi brže miču. Korištenjem ultrazvučne tehnologije ovaj test je brz i bezbolan. Osnovni nedostatak kod korištenja elastografije je što se ne može koristiti kod pacijenata koji imaju ascites ili koji su pretili.
 
Izvor:
HULOH "Hepatos“

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.