Dodatne informacije o dopunskom zdravstvenom osiguranju HZZO-a


Dodatne informacije o dopunskom zdravstvenom osiguranju HZZO-a

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) nedavno je izmijenio cijene polica dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a i one će iznositi 70 kuna mjesečno za sve kategorije koje su ugovorile policu, dakle godišnje 840 kuna. Nova cijena police bit će u primjeni nakon objave u Narodnim novinama i svih završenih tehničkih priprema, otprilike od 1. listopada 2013..

Osiguranici koji su do sada imali pravo na policu dopunskog zdravstvenog osiguranja koju plaća državni proračun Republike Hrvatske, njih oko 870.000 i dalje imaju pravo na besplatno osiguranje pod istim uvjetima kao i do sada.

Osiguranicima koji su unaprijed platili premiju obračunat će se pretplata i dobit će obavijest koliko ona iznosi te će za toliko moći umanjiti buduću obvezu plaćanja ili će im se izvršiti povrat novca, prema želji osiguranika.

Oni koji su ugovorili trajni nalog u bankama ili na obračunu plaće trebaju sami dati nalog da im se izvrši korekcija mjesečnog obroka, a od kada će to biti dobiti će obavijest putem medija i banaka u kojima su ugovorili trajni nalog.

Novom cijenom police dopunskog zdravstvenog osiguranje ostvaruju se jednaka prava kao i s dosadašnjom odnosno: dopunsko zdravstveno osiguranje u potpunosti pokriva sudjelovanje (tzv. „participacije“) u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja koje inače osiguranik mora sam doplatiti prilikom korištenja primarne zdravstvene zaštite, bolničkog i ambulantnog liječenja, specijalističkih pregleda, dijagnostike i laboratorijskih usluga i dr..

Izvor:
HZZO

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.