Drugi regionalni BioCamp posvećen suvremenim pristupima u liječenju karcinoma i bolestima koje su nedovoljno istražene


Drugi regionalni BioCamp posvećen suvremenim pristupima u liječenju karcinoma i bolestima koje su nedovoljno istražene

Od 20. do 22. svibnja 2012. godine, Regionalni BioCamp u Ljubljani bio je ponovni domaćin odabranih 35 najboljih i najperspekitvnijih dodiplomskih i poslijediplomskih prirodno-znanstvenih studenata regije Alpe-Adria od kojih je 4 bilo iz Hrvatske. Jedinstveni događaj u Sloveniji ove je godine okupio sudionike i renomirane stručnjake iz zemlje i inozemstva koje povezuje predanost za povećanje dostupnosti najnaprednijih terapija u području zloćudnih bolesti i bolesti koje su nedovoljno istražene i zanemarene što većem broju osoba.

Drugi po redu regionalni BioCamp održan u Ljubljani okupio je studente iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Austrije i Italije kako bi u tri dana pokušali saznati što više novosti u farmaceutskoj industriji i poslovnom svijetu te međusobno podijeliti znanja i iskustva.

Lek, član skupine Sandoz, ponovno je ugostio mlade talente te im osigurao edukativna predavanja o farmaceutskoj industriji, suvremenim pristupima u liječenju karcinoma, zanimljivostima vezanim uz bolesti koje su nedovoljno istražene i  zanemarene, problemima vezanim uz dostupnost lijekova i novostima u razvoju bioloških lijekova. Imali su prilike iz prve ruke čuti kako se osjeća pacijent kojem je dijagnosticiran rak dojke i kolika je važnost odnosa liječnika i pacijenta u postupku ozdravljenja. Također su mogli čuti koliko je izazovno, ali i ostvarivo otvaranje biotehnološkog poduzeća. Sva zanimljiva predavanja držali su renomirani stručnjaci u pojedinim područjima, koje su izazvale mnogo zanimljivih rasprava i razmjena iskustava.

"Regionalni BioCamp iz prve ruke nudi uvid u rad, istraživanja i razvoja unutar farmaceutske industrije najperspektivnijim studentima koji će ostvariti važan doprinos za razvoj znanosti i industrije u budućnosti. Na moderan i inovativan način predstavlja trendove i najnaprednije pristupe, potiče suradnju između akademske zajednice i poslovnog svijeta i iznad svega, nudi sudionicima uvid u mogućnosti za razvoj karijere u području studija koje su odabrali. BioCamp im također pruža priliku da se susretnu i druže s vrhunskim stručnjacima iz Slovenije i inozemstva i istovremeno izmjene iskustva s drugim talentiranim studentima", rekao je Vojmir Urlep, predsjednik Upravnog odbora Leka, koji se obratio sudionicima po dolasku u ime organizatora regionalnog BioKamp.

U Sandozu Hrvatska ponosni su što mogu surađivati s članicama iste grupacije drugih zemalja i što su imali priliku sudjelovati na Regionalnom BioCampu te su sretni što se odaziv hrvatskih studenata povećao u odnosu na prošlu godinu. "Drago nam je što smo u mogućnosti kroz ovakve događaje zainteresirane hrvatske studente educirati o novitetima farmaceutske industrije i liječenju te ih upoznati s kolegama u regiji kao i stručnjacima. Nadamo se da će i oni jednog dana sudjelovati u kreiranju novih lijekova i poboljšanju terapija za pacijente", rekli su u Sandozu. 

Regionalni BioCamp na moderan i inovativan način predstavlja trendove i najnaprednije pristupe, potiče suradnju između akademske zajednice i poslovnog svijeta i iznad svega, nudi sudionicima uvid u mogućnosti za razvoj karijere u području studija koje su odabrali. Educirati i poticati mlade osobe od velike je važnosti za budućnost poslovanja farmaceutske industrije jer se ona temelji na inovaciji i novitetima.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.