HZZO nije primio nalog od EK da mora odustati od ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja


HZZO nije primio nalog od EK da mora odustati od ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) nije primio nikakav nalog Europske komisije (EK) da mora odustati od ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja kako to navode pojedine dnevne novine i internetski portali.

Radi se o netočnoj i neprovjerenoj informaciji koja bi mogla bespotrebno uznemiriti  2 milijuna i 370 tisuća naših osiguranika, vlasnika police dopunskog osiguranja.

Dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a i dalje je najbolje i najsigurnije na hrvatskom tržištu.  Niti jedno drugo dopunsko osiguranje nije besplatno za skoro 900 tisuća osiguranika čije police pokriva državni proračun.

Promjene u dopunskom zdravstvenom osiguranju neće se raditi preko noći, već sustavno, s punom ozbiljnošću i odgovornošću, na državnoj razini i kroz zakone koji reguliraju provođenje dopunskog zdravstvenog osiguranja u Hrvatskoj.

Dapače, ne samo da se dopunsko osiguranje HZZO ne ukida, već će se uskoro Upravnom vijeću HZZO-a uputiti konkretan prijedlog o snižavanju i ujednačavanju cijena polica dopunskog zdravstvenog osiguranja. Na taj način će HZZO svojim osiguranicima učiniti dopunsko osiguranje još pristupačnijim.

Inače, HZZO očekuje još veći interes osiguranika za njegove police dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Izvor:
HZZO

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.