Jedan orgazam dnevno može smanjiti rizik od raka prostate


Jedan orgazam dnevno može smanjiti rizik od raka prostate

Rezultati nove studije ukazuju da jedan orgazam dnevno može muškarcima smanjiti rizik od razvoja raka prostate. Inače, od ranije je poznato da orgazam muškaracima pruža niz zdravstvenih blagodati poput jačanja imuniteta, boljeg spavanja te zaštitu od srčane bolesti.

Prethodna istraživanja su ukazivala na vezu između seksa i manjeg rizika od raka prostate, no ovo istraživanje dodatno osnažuje tvrdnju da je broj ejakulacija ključni čimbenik za smanjenje rizika od raka prostate.

Također, treba spomenuti da su svi načini ejakulacije imali pozitivan učinak na smanjenje rizika od raka prostate, bilo da se radi o ejakulaciji usljed seksualnog odnosa, ejakulaciji postignutoj masturbacijom ili ejakulaciji u snu.

Inače, u svijetu je u 2012. godini zabilježeno 1,1 milijuna slučajeva karcinoma prostate. Procjenjuje se da će se u svakog 7. muškarca tijekom njegova života razviti rak prostate, a da će svaki 38. muškarac umrijeti od raka prostate. U 6 od 10 slučajeva, rak prostate se dijagnosticira u muškarca u dobi od 65 i više godina. Prosječna dob tijekom koje se dijagnosticira rak prostate je 66 godina.

Izvor:
News Medical

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.