Obiteljski liječnici i pedijatri dežurat će vikendom i blagdanom


Obiteljski liječnici i pedijatri dežurat će vikendom i blagdanom

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) jučer je održalo svoju izvanrednu sjednicu na kojoj je odlučeno da će obiteljski liječnici kao i liječnici u djelatnosti zdravstvene zaštite djece provodit posebno dežurstvo subotom od 15 do 20 sati, te nedjeljom, praznikom i blagdanom od 8 do 20 sati.

Posebno dežurstvo ugovorit će se s privatnim zdravstvenim radnicima i zdravstvenim ustanovama na temelju njihovih ponuda i rasporeda, na što HZZO mora dati suglasnost. O lokacijama za posebno dežurstvo odlučit će liječnici koji su podnijeli ponudu za provođenje posebnog dežurstva i upravni odjeli županija nadležni za zdravstvo uz HZZO-a.

Liječnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti moći će u 2014. godini sudjelovati u "peer grupama", skupinama istovrsnih stručnjaka koje će se sastajati dogovorenom dinamikom i ravnopravno raspravljati o pitanjima iz domena svoga rada. U jednoj grupi moći će sudjelovati najmanje tri ravnopravna sudionika (poželjno 5-6) koji se sastaju jednom mjesečno i diskutiraju slučajeve iz svoje prakse s ciljem edukacije i poboljšanja procesa rada.

Udruživanje u "peer grupe" novi je pokazatelj kvalitete rada u 4 djelatnosti primarne zdravstvene zaštite koje će HZZO dodatno plaćati.

Izvor:
HZZO

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.