Oprečna tumačenja uspješnosti štrajka liječnika i medicinskih sestara


Oprečna tumačenja uspješnosti štrajka liječnika i medicinskih sestara

Ministarstvo zdravlja RH i Hrvatski liječnički sindikat (HLS) iznijeli su potpuno oprečne podatke o odazivu na štrajk u bolnicama.

Prema Ministarstvu zdravlja RH u štrajku je sudjelovalo svega 19 posto liječnika i 16 posto medicinskih sestara, dok je prema Hrvatskom liječničkom sindikatu čak 80 liječnika štrajkalo, a prema Hrvatskom strukovnom sindikatu medicinskih sestara, između 60 i 100 posto medicinskih sestara i tehničara u bolnicama je štrajkalo.

Također, treba reći da u HLS-u upozoravaju da su tijekom jučerašnjeg dana pojedini ravnatelji bolnica samoinicijativno proširivali poslove i broj izvršitelja, zastrašivali i vršilii pritiske na sudionike u štrajku.

Iz Ministarstva zdravlja RH poručuju da nakon što od sindikata dobiju konkretne podatke o pritiscima, i ako se njihove pritužbe pokažu utemeljenima, na njih će sigurno reagirati, jer je štrajk legitimno pravo koje treba poštovati.

Ministarstvo zdravlja RH obećava da neće posezati ni za kakvim metodama zastrašivanja ili sprečavanja zakonskog prava na štrajk.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.