Propao posljednji pokušaj mirenja sindikata i Ministarstva zdravlja RH


Propao posljednji pokušaj mirenja sindikata i Ministarstva zdravlja RH

Ni današnji sastanak ministra zdravlja prof. dr. sc. Rajka Ostojića s predstavnicama Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara nije donio nikakva rješenja koja bi mogla spriječiti štrajk u bolničkom sustavu koji bi, po najavama sindikata, trebao početi u srijedu, 18. rujna, u 7 sati.

Nema šanse da se odgodi najavljeni štrajk, izjavila je novinarima čelnica sindikata Anica Prašnjak nakon razgovora s ministrom Ostojićem.

Predstavnice sindikata s ministrom su razgovarale o problemima u sestrinstvu i to je, ističe Prašnjak, bio zadnji sastanak s ministrom do srijede, kada počinje štrajk.

Ministar Ostojić, koji je ponovno pozvao sindikate na socijalni dijalog, istaknuo je da ne može odgovarati za postupke bivših ministara, ali i da će u novom kolektivnom ugovoru plaćanje prekovremenih sati sestrama biti precizno definirano.

Poručio je da neće biti zabrane zapošljavanja zdravstvenih djelatnika te da će poticati edukaciju medicinskih sestara i tehničara.

Na sastanak nije došao predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata dr. Ivica Babić koji od Ostojića traži pismeni odgovor na zahtjeve koje su mu sindikati uputili prije više od mjesec dana.

Izvor:
RTL, HRT, HINA

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.