Singl CD "Sve za nju!" postigao platinastu nakladu


Singl CD "Sve za nju!" postigao platinastu nakladu

Singl CD "Sve za nju!" Nena Belana, Petra Graše i Massima Savića u samo mjesec i pol dana prodaje ostvario je nevjerojatan uspjeh postigavši platinastu nakladu. Do danas je prodano u 18.794 primjeraka, a ukupan prihod od CD-a prodanih do 31. prosinca 2010. namijenjen je daljnjem radu Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka.

Autor teksta prekrasne pjesme koja govori o borbi, ljubavi i hrabrosti je Arsen Dedić, a suradnja s velikanima hrvatske glazbene scene nastavak je humanitarne kampanje u sklopu koje su tijekom listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, održane zabavno edukativne radionice i na taj način predstavljen rad Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka.

Svi koji žele dati svoj doprinos za daljnji rad Centra CD, uz koji će dobiti i edukativnu brošuru s činjenicama o raku i prevenciji, mogu kupiti do kraja godine u bilo kojoj od 132 dm prodavaonice u Hrvatskoj.

Svečana predaja platinaste plakete upriličena je danas u prostorima Centra, a direktor Aquarius Recordsa Boris Horvat predao je priznanje pjevačima, autoru teksta, ali i organizatorima i partnerima projekta: Arsenu Dediću, Neni Belanu, Petru Graši, Massimu Saviću, Almenki Balenović, potpredsjednici Udruge "Sve za nju!", glazbenoj menadžerici Lidiji Samardžiji i Marinki Akrap članici Uprave dm-a.

"U ove tri godine suradnje s Udrugom "Sve za nju!", naučili smo kako rak nije bolest jedne osobe već zbog njega stradavaju obitelji, prijatelji, bliski suradnici. Upravo smo zato ponosni  što je dm i dalje dio rada Centra koji osigurava svu potrebnu pomoć oboljelima i njihovim najbližima.", istaknula je Marinka Akrap, članica Uprave dm-a.

O potrebitosti ovakvih projekata u Hrvatskoj govori činjenica da svake godine od raka dojke obolijeva oko 2.500 žena, dok istovremeno godišnje umire gotovo 900 žena. Stručna suradnica Udruge "Sve za nju!", dr. Ilona Sušac poručuje: "Obolijevanje od raka dojke možemo sami značajno smanjiti, reducirajući neke od najvećih i najčešćih rizičnih čimbenika kao što su  pretjerana tjelesna težina, prehrambene navike, tjelesna neaktivnost, pretjerana konzumacija alkohola, hormonska nadomjesna terapija, stres, pušenje." 

Čak 25 posto slučajeva raka dojke uzrokovano je tjelesnom neaktivnošću, dok, s druge strane, redovita tjelovježba smanjuje rizik od raka dojke, budući da osigurava bolji imunitet te  manju razinu estrogena u krvi, pa tako ne potiče rast i razmnožavanje "nenormalnih" stanica  u dojci.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.