Treća godina projekta "Sve za nju"


Treća godina projekta "Sve za nju"

Danas su predstavnici dm-a i Udruge "Sve za nju", u društvu partnera, tvrtki Samsung i Vipnet te Grada Zagreba kao pokrovitelja, predstavili program humanitarno edukativnog projekta "Sve za nju", kojim će se tradicionalno već treću godinu zaredom, obilježiti mjesec borbe protiv raka dojke.

Organizatori i partneri projekta tom su prigodom uputili pozivnicu građanima u obliku jedinstvene izložbe  fotografija Damira Hoyke, koja će se održati u prostorima Hrvatskog društva likovnih umjetnika, od 14. do 17. listopada. Radi se o dvadeset i jednom portretu članica Udruge žena liječenih i oboljelih od raka "Sve za nju", koje će, u sklopu izložbe, pratiti i edukativne poruke o prevenciji i svemu što je potrebno znati o raku.

"Postavljanje izložbe fotografija pod nazivom Dvadesetijedna "Sve za nju" by Hoyka  za mene je bila iznimna čast, ali istovremeno i velika odgovornost, budući da ovaj puta moj rad ima životno važnu ulogu. Moja najveća nagrada bit će ako zaista jezikom umjetnosti okupimo velik broj posjetitelja i na  nenametljiv način  podsjetimo javnost  koliko je važno brinuti se o svom zdravlju!", s entuzijazmom je najavio početak izložbe umjetnik Damir Hoyka.

Centar otvorio vrata svim građanima

Uz ovu jedinstvenu izložbu, u prostoru HDLU-a organizatori će predstaviti  rad novotvorenog Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka putem plesne, art te radionice zdrave prehrane koje će voditi stručni suradnici Udruge i osobe iz javnog života.  Također, program sadrži edukativne i informativne seminare od kojih će vjerojatno najviše znatiželje javnosti izazvati okrugli stol pod nazivom "Silikoni ili ne?".

"Udruga "Sve za nju", tijekom mjeseca listopada, otvara vrata Centra svim građanima. Zahvaljujući partnerima projekta u prostorima HDLU-a imamo priliku velikom broju ljudi predstaviti svoj  rad kroz najnovije tehnike prevencije i učinkovite terapije", naglasila je doc. dr. sc. Vesna Andrijević Matovac, predsjednica Udruge "Sve za nju".

Novac od prodaje singl pjesme "Sve za nju" u dm-u namijenjen daljnjem radu Centra

Kao i proteklih godina, kampanja "Sve za nju!" ima humanitarni karakter. Velikani hrvatske estrade Arsen Dedić, Masimo Savić, Neno Belan i Petar Grašo sa zadovoljstvom su darovali singl "Sve za nju" Udruzi, a od 21. listopada moći će se ekskluzivno kupiti po promotivnoj cijeni u svim dm prodavaonicama. Sav prihod od prodaje namijenjen je za daljnji rad Centra, dok će kupci, ovoga puta u ulozi donatora, dobiti i edukativnu brošuru o prevenciji i liječenju raka dojke

"U ove tri godine suradnje s Udrugom "Sve za nju", naučili smo kako rak nije bolest jedne osobe već zbog njega stradavaju obitelji, prijatelji, bliski suradnici. Upravo smo zato ponosni  što je dm i dalje dio rada Centra koji osigurava svu potrebnu pomoć oboljelima i njihovim najbližima.“, istaknula je Marinka Akrap, članica Uprave dm-a.

Također, partneri projekta "Sve za nju", Samsung i Vipnet već treću godinu za redom pridružuju su borbi protiv raka dojke prodajom Samsung Pink Ribbon mobilnog telefona ekskluzivno u Vip ponudi. Od ovogodišnje prodajne akcije Samsung Pink Ribbon S7070 Diva mobilnog telefona pomoći će se  Udruzi za rad Centra. Svi korisnici koji kupe Samsung Pink Ribbon S7070 dobit će na poklon i singl pjesmu "Sve za nju".

"Svjesni smo činjenice da uspješno izlječenje raka dojke zahtijeva podršku cjelokupnog društva stoga ponovno želimo poručiti svim hrabrim ženama da nisu same. Svjesni smo važnosti borbe protiv ove opake bolesti te se zato svake godine i priključujemo ovoj akciji nudeći ekskluzivno Pink Ribbon mobilni telefon u Vip ponudi" izjavila je Dubravka Jusić, rukovoditeljica korporativnih komunikacija Vipneta.

U svojoj trećoj godini akcija "Više od riječi", koja u Samsungu ima poseban značaj, prerasla je u značajnu kampanju u Hrvatskoj.  U borbi protiv raka dojke kvalitetna i pravovaljana psihološka pomoć ima važnu ulogu, stoga vjerujem da ćemo i ove godine, prodajom ekskluzivnih Samsung Pink Ribbon mobilnih telefona iz kolekcije Diva, prikupiti značajna sredstva koja će omogućiti udruzi "Sve za nju" rad i kvalitetne provedbe aktivnosti“, izjavio je Belizar Zečić, voditelj odjela za telekomunikacije u Samsung Electronics Adriatic u Zagrebu. 

Čak 800 žena u Hrvatskoj oboli od raka dojke zbog "sjedilačkog" načina života

O potrebitosti ovakvih projekata u Hrvatskoj govori i činjenica da svake godine od raka dojke obolijeva oko 2.500 žena, dok istovremeno godišnje umire gotovo 900 žena. Stručna suradnica Udruge, dr. Ilona Sušac rekla je: "Obolijevanje od raka dojke možemo sami značajno smanjiti, reducirajući neke od najvećih i najčešćih rizičnih čimbenika kao što su  pretjerana tjelesna težina, prehrambene navike, tjelesna neaktivnost, pretjerana konzumacija alkohola, hormonska nadomjesna terapija, stres i pušenje." Čak 25 posto slučajeva raka dojke uzrokovano je tjelesnom neaktivnošću, dok, s druge strane, redovita tjelovježba smanjuje rizik od raka dojke, budući da osigurava bolji imunitet te  manju razinu estrogena u krvi, pa tako ne potiče rast i razmnožavanje "nenormalnih" stanica  u dojci.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.