Uz prozračnu pelenu s pojasom, smanjile su se kožne iritacije mojoj mami


Uz prozračnu pelenu s pojasom, smanjile su se kožne iritacije mojoj mami

Već skoro godinu dana brinem o svojoj mami. Ona ima 79 godina, a radi moždanog udara sada se slabije kreće i hoda uz pomoć hodalice. Trudim se koliko mogu da joj olakšam. Mama ima poteškoća s kontroliranjem mokrenja, a njezina koža vrlo je osjetljiva i teško podnosi plastičan materijal pelene koju smo na početku koristili.

O njezi inkontinentnih osoba nisam ništa znala. Kada sam preuzela ulogu njegovatelja, počela sam istraživati. Zanimalo me sve što mogu učiniti kako bi mami olakšala tegobe oslabjelog mjehura. Najviše me zabrinjavala njezina koža koja se ispod plastičnog materijala pelene uparavala i preznojavala što je uzrokovalo osipe. Koža joj je bila crvena i nadražena, pa smo morali koristiti skupe preparate za njegu kože.

Prije nešto više od mjesec dana, otišla sam u ljekarnu u kojoj obično uzimamo proizvode za mamu i porazgovarala sam s ljekarnicom o maminim problemima s kožom. Htjela sam saznati postoji li na tržištu nešto s čime bi mogli ublažiti kožne iritacije. Ljekarnica Tea je bila vrlo ljubazna. Očekivala sam kako će mi preporučiti neke lijekove ili skupe kremice, ali na moje iznenađenje, otvorila je paket nekih pelena neobičnog oblika. "Ovo je TENA Flex Maxi pelena s pojasom koja će vašoj mami pomoći smanjiti kožne iritacije", rekla je Tea i pružila mi pelenu u ruke. Odmah na dodir sam osjetila razliku. Ova pelena nije plastična i djelovala je vrlo ugodno na dodir, ali nekako mi se činila malom. "Ali moja mama gubi velike količine urina, kako ova malena pelena koja nema plastiku može biti dovoljna zaštita?" priupitala sam oprezno. "Sve vam ovisi o kvaliteti sastava pelene. Pogrešno je mišljenje da pelena mora biti velika i plastična kako bi bolje štitila. Super apsorbirajuće granule koje se nalaze u ovoj inovativnoj peleni skupljaju urin u jezgri i pretvaraju ga u gel, a to znači da ga ne vraćaju na površinu i da će koža vaše mame imati puno manji doticaj s urinom" odgovorila je ljekarnica Tea i nastavila "osim toga vidite da TENA Flex Maxi ima ovaj rastezljivi pojas za pričvršćivanje koji će pokriti  manju površinu kože na bedrima vaše mame i materijal je 100% prozračan. Koža će joj prirodnije disati. Probajte s tim, vjerujem da ćete biti zadovoljni."

Odlučila sam poslušati savjet ljekarnice i donijela sam mami da proba ovu prozračnu pelenu s pojasom. Prošlo je više od mjesec dana i mogu reći da se stanje mamine kože vidno poboljšalo. Iritacije kože znatno su se smanjile, a moja mama se osjeća mnogo udobnije s TENA Flex Maxi pelenom i zaista bi je preporučila svima koji se nalaze u istoj situaciji kao i ja, jer osim što se stanje mamine kože poboljšalo, vidim da joj je sada puno lakše.

Potražite TENA Flex Maxi u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama ili naručite besplatni uzorak za vašeg bližnjeg ovdje.

Tena-Flex-2
"

Kako funkcionira prozračni materijal?

Prozračna tkanina ima vodootporna svojstva koja djeluju poput plastike ali dopuštaju koži da prirodno diše. Zamislite da stavite svoju ruku u plastičnu vrećicu. Nakon nekoliko sekundi će se zagrijati i počet će se stvarati vlaga.

Prozračni materijal TENA Flex Maxi pelene je tkanina koja pušta vlagu van iz pelene u obliku pare, ali zadržava tekućinu, odnosno urin unutar jezgre u kojoj Super apsorbirajuće granule urin pretvaraju u gel. Na taj način koža je bolje zaštićena i kožne iritacije su značajno smanjene.

Prema istraživanju* kojeg su u Njemačkoj proveli prof. Ingo Füsgen i dr. Thomas Dirschka, u promatranom razdoblju od 18 dana kod 89% ispitanih korisnika TENA Flex pelene stanje kože se poboljšalo, a u 59% slučajeva problemi s kožom su nestali.

* Skin&Incontinence Products; European Journal of Geriatrics, Vol. 5 (2003) No. 2, 53-104

"

Oglasna vijest

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.