30 minuta vježbanja dnevno dovoljno za skidanje suvišnih kilograma


30 minuta vježbanja dnevno dovoljno za skidanje suvišnih kilograma

Nova studija provedena u Danskoj na 60 umjereno pretilih muškaraca pokazala je da je 30 minuta vježbanja dnevno jednako učinkovito u skidanju suvišnih kilograma kao i svakodnevno vježbanje u trajanju od 60 minuta.

Muškarci koji su sudjelovali u studiji bili su podjeljeni u dvije grupe. Prva grupa je umjereno vježbala 30 minuta dnevno, dok je druga grupa prakticirala intenzivno aerobno vježanje 60 minuta dnevno.

Nakon tri mjeseca vježbanja, pokazalo se da su umjereno pretili muškarci, koji su vježbali 30 minuta dnevno, u prosjeku izgubili 3,63 kilograma, a muškaraci koji su vježbali 60 minuta dnevno, 2,72 kilograma.

Iako su rezultati studije bili iznenađujući za znanstvenike, prema njihovom mišljenju, očito je da su muškarci koji su vježbali 60 minuta dnevno, nakon tjelovježbe više jeli kako bi nadoknadili izgubljenu energiju usljed duljeg vježbanja. Dok su muškarci koji su vježbali samo 30 minuta dnevno, nakon tjelovježbe i dalje imali dovoljno energije za druge fizičke aktivnosti tijekom dana.

Izvor:
American Journal of Physiology

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.