378 građana sudjelovalo u "Danu otvorenih srca“


378 građana sudjelovalo u "Danu otvorenih srca“

U jubilarnoj, 200. akciji upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 378 građana. U "Danu otvorenih srca", koji je organiziran u spomen Aninog preranog odlaska, sudjelovali su svi dugogodišnji donatori i prijatelji Zaklade te medicinski stručnjaci iz Registra i Banke krvi iz pupkovine. Svi zainteresirani građani, a osobito buduće majke, saznali su dodatne informacije o upisu u Registar i doniranju matičnih stanica iz pupkovine.

Zaklada Ana Rukavina ovom akcijom još jednom je podsjetila građane da u sebi nosimo "lijek“ kojim možemo spašavati živote te da, uz pozitivan stav i nepresušnu vjeru u život, zajedno možemo činiti dobro. "Ovom akcijom nastojimo njegovati kulturu građanske solidarnosti i promicati filantropske vrijednosti koje učvršćuju neprocjenjiv osjećaj zajedništva u našem društvu i čovječanstvu uopće" izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

U svjetski "Bone Marrow Donors Worldwide“ registar Hrvatska je  do sada prijavila 28.770 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i 1.970 doza krvi iz pupkovine.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.