60. Regionalni odbor Svjetske zdravstvene organizacije za Europu


 60. Regionalni odbor Svjetske zdravstvene organizacije za Europu

U Moskvi se od 13. do 16 rujna 2010. godine održava 60. Regionalni odbor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Europu. Preko 300 predstavnika iz 53 države članice Europske regije SZO-a na zasjedanju raspravljaju i dogovaraju strategiju i akcijske planove na području javnog zdravstva, kako na nacionalnoj tako i na regionalnoj razini.

Niz ministarskih panela obuhvatilo je rasprave o temama funkcioniranja zdravstvenih sustava u ekonomskoj i gospodarskoj krizi, pripremu nove Europske strategije razvoja zdravstva do 2020. godine, te budućnosti europskog procesa okoliša i zdravlja, ali i mnoge druge.

Voditelj hrvatskog izaslanstva, državni tajnik za zdravstvo i socijalnu skrb, dr. Ante Zvonimir Golem je u svojem panel izlaganju na temu financiranja sustava zdravstva u gospodarskoj krizi, predstavio hrvatski pristup promjenama radi financijske stabilizacije zdravstvenog i socijalnog sustava uz istodobno podizanje razine kvalitete zdravstvene usluge.

Tijekom zasjedanja 60. Regionalnog odbora, provedeni su i izbori za članove Upravnog vijeća Regionalnog odbora. Za člana Upravnog vijeća izabran je dr.Krunoslav Capak, zamjenik ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZZO), na mandat od 3 godine.

Izvor:
MZSS RH

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.