Aktiviran humanitarni broj Zaklade Ana Rukavina


Aktiviran humanitarni broj Zaklade Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina aktivirala je svoj humanitarni broj 060 9000. Pozivom na taj broj koji će biti aktivan od 1. do 24. prosinca,  građani doniraju 6,25 kuna uključujući PDV i time pomažu rad Zaklade.

Aktiviranje broja, koji je omogućio Hrvatski telekom, najava je već tradicionalnog, sedmog po redu božićnog koncerta "Želim život“. Koncert se održava 21. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u znak sjećanja na Anu i kao zahvala svima koji su tijekom proteklih šest godina doprinijeli radu Zaklade. Zagrepčane će u toj zimskoj noći grijati veseli glazbeni taktovi, a svi koji ne budu bili u mogućnosti pratiti koncert uživo, moći će ga gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV s početkom u 21 sat.

Također, na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski“ u Zagrebu, u srijedu, 5. prosinca 2012. u vremenu od 9 do 11 sati zainteresirani pripadnici Oružanih snaga RH i MORH-a uključit će se u akciju Zaklade Ana Rukavina i upisati u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

Ministarstvo obrane RH i Zaklada Ana Rukavina organizatori su ove, prve od tri humanitarne akcije za pripadnike OS RH i zaposlenike MORH-a u Zagrebu, koje su planirane tijekom prosinca 2012. i to u prostorima Područne vojne ambulante Croatia te Područne vojne ambulante u Zvonimirovoj 4.

Djelovanjem Zaklade broj upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, povećan je s početnih 150 na današnjih 37.328 građana. To je postignuto organiziranjem 200 javnih akcija upisa u registar te mnogim koncertima i akcijama čijoj su organizaciji pomogli prijatelji Zaklade. U svjetski "Bone Marrow Donors Worldwide“ registar Hrvatska je do sada prijavila 28.770 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i 1.970 krvi iz pupkovine. Time je spašeno 24 života.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.