AVON "Šetnja za život" - prvi put u Hrvatskoj


AVON "Šetnja za život" - prvi put u Hrvatskoj

Humanitarna kampanja AVON "Šetnja za život" obilježit će se središnjim događanjem na Cvjetnom trgu 17. lipnja u 17 sati kada će, s polazišnim odredištem na Cvjetnom trgu, svi okupljeni sudionici šetati kroz Preradovićevu, Teslinu i Prašku ulicu do Trga bana Jelačića s povratkom na Cvjetni trg. Cilj je kampanje osvijestiti javnost o važnosti borbe protiv raka dojke.

Program će voditi Barbara Kolar, Avonova ambasadorica i glasnogovornica akcije, a svojim sudjelovanjem podršku projektu pružit će građani i javne osobe. Sredstva namijenjena Udruzi SVE za NJU! će se prikupljati prodajom Avonovih majica s natpisom IDEM, koje će služiti kao ulaznica za Šetnju, i drugih proizvoda posebno dizajniranih za ovu kampanju.

Naime, uspješno liječenje raka dojke moguće je u više od 90 posto pacijentica ako se bolest otkrije na vrijeme i pravilno liječi. Stoga AVON "Šetnja za život" želi ukazati na nužnost redovitog pregleda ultrazvukom i mamografijom, kao i samopregleda dojki.

"Rak dojke je u Hrvatskoj, gdje svaka 11. žena oboli od ove bolesti, najčešći oblik raka, a i najčešće je dijagnosticiran oblik raka kod žena diljem svijeta. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, rak dojke je uzrok 502.000 smrtnih slučajeva u svijetu svake godine. Iako je napredak vidljiv, potreba za podizanjem svijesti i prikupljanjem sredstava za borbu protiv raka dojke i dalje postoji", rekla je Lucija Josipović, Avonova voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Sredstva za borbu protiv raka dojke u okviru djelovanja Avonove Zaklade za žene, najveće korporativne filantropske zaklade za žene koja je dosad donirala više od 800 milijuna dolara za poboljšanje ženskog zdravlja i sigurnosti žena diljem svijeta, prikupljaju se AVON "Šetnjom za život" od 1998. u SAD-u te od 2005. u zemljama diljem svijeta. AVON "Šetnju za život" kompanija Avon prvi put ove godine organizira u Hrvatskoj.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.