Bauerfeind u Zagrebu otvorio Centar vitalnosti


Bauerfeind u Zagrebu otvorio Centar vitalnosti

Hokejaši Medveščaka i rukometaši Zagreba jučer su prvi imali priliku isprobati najmoderniju medicinsku tehnologiju u novotvorenom Centru vitalnosti tvrtke Bauerfeind u Zagrebu. 

Zbog svoje kvalitete, Bauerfeindovi proizvodi s oznakom "Made in Germany", poznati su diljem svijeta te ih svakodnevno koriste mnogi poznati svjetski sportaši poput Kobe Bryanta, a Bauerfeind je službeni dobavljač medicinske opreme za više od 80 olimpijskih reprezentacija diljem svijeta.

Centar vitalnosti će između ostaloga nuditi najsuvremeniju i jedinstvenu u Hrvatskoj, 3D mjernu tehnologiju izmjere stopala, potkoljenice i natkoljenice, zatim precizno određivanje adekvatnog pomagala s individualnim pristupom (ortopedski ulošci, čarape za vene, anatomska obuća).

Osim Image 3D tehnologije u Centru vitalnosti nude se pretrage poput VenoScan-a pomoću BodyTronic 200 uređaja koji omogućuje mjerenje venskog punjenja u vremenu i snagu pumpanja pomoću refleksije svjetla te MediLogic pretraga koja predstavlja računalno potpomognuti sustav mjerenja pritiska i skeniranja stopala. U Centru će također biti dostupne sve vrste medicinskih pomagala te preventivna pomagala za podršku sportašima, rekreativcima, ali i svima koji imaju poteškoća s kretanjem.

 "Profesionalni sportaši i rekreativci posebnu pažnju moraju posvetiti zdravstvenom stanju mišića i zglobova, odnosno zdravlju lokomotornog sustava. S druge strane, današnji način života i rada izlaže nas uvjetima koji pomiču granice naše izdržljivosti i snažno utječu na naše zdravlje. Dugo sjedenje ili stajanje te česta putovanja uzrokuju probleme upravo u sustavu za kretanje. Stoga smo sretni što građanima možemo ponuditi mjesto na kojem će moći riješiti sve svoje poteškoće s kretanjem. Naše iskustvo i najmodernija svjetska tehnologija od sada su dostupni svima, a osim dijagnostike, Centar vitalnosti pružati će i stručno savjetovanje", rekao je na otvorenju Centra vitalnosti Karl Schmidt, predsjednik Uprave Bauerfeinda.

Kroz svoje poslovanje koje se temelji na olakšavanju mobilnosti ljudima, tvrtka Bauerfeind je sponzor i dobavljač medicinske opreme za Hrvatski olimpijski dbor (HOO), KHL Medveščak, RK Zagreb CO, KK Cibona, KK Cedevita, KK Zagreb, HNK Hajduk, RK Podravka, hrvatsku košarkašku reprezentaciju.

Na otvorenju Centra stručnjaci iz Bauerfeinda su demonstrirali funkcioniranje dijagnostičkih aparata, a prvi su ih isprobali rukometaši Zagreba, hokejaši Medveščaka i Renata Sopek, poznata po svojim programima vježbanja i zdravog života.

Otvorenjem Centra vitalnosti Zagreb je dobio mjesto na kojem će od sada svatko moći savjesnije i detaljnije voditi brigu o zdravstvenom stanju mišića i zglobova, odnosno zdravlju lokomotornog sustava koji omogućava sigurno i bezbolno kretanje.

Radno vrijeme Bauerfeindova Centra vitalnosti koji se nalazi u Radničkoj 57 u Zagrebu je od 9 do 17 sati, a sve dodatne informacije potražite na centarvitalnosti@bauerfeind.hr, telefon: 01 3535 128 ili službenoj internet stranici www.bauerfeind.hr.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.