Dani preventive 2013


Dani preventive 2013

Od 01. do. 30. travnja 2013. diljem Hrvatske održat će se programi u okviru ovogodišnjih "Dana preventive". Program obrađuje sve aktualne teme i probleme prevencije u Hrvatskoj, i dio je procesa integracije svih dionika u preventivi. Središnja tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja (7. travnja) je hipertenzija, a dan se obilježava pod geslom: Control your blood pressure. 

Program "Dana preventive" namijenjen je prije svega stručnoj javnosti i odgovornim osobama u zdravstvu te se organizira kao povezani program stručnih skupova, međutim kao povezani paralelni programi provodit će se javno zdravstvene akcije mjerenja krvnog tlaka i savjetovanja građana o problemu hipertenzije - prevenciji pojave povišenog krvnog tlaka, te sprečavanju nastanka komplikacija.

Organizatori programa su Hrvatsko društvo za javno zdravstvo HLZ, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu zajedno s partnerskim ustanovama i organizacijama za pojedine dijelove programa i radionice.

Pokrovitelji Dana preventive 2013 i aktivni nositelji programa su Ministarstvom zdravlja RH i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Više o ukupnom programu te rasporedu i sadržaju pojedinih radionica možete saznatii na: http://www.361events.org/PREVENCIJA2013/program

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.