Desetak gradova na sjeveru Italije pod blokadom zbog Wuhan Coronavirusa


Desetak gradova na sjeveru Italije pod blokadom zbog Wuhan Coronavirusa

Jučer je na sjeveru Italije, u pokrajinama Lombardija i Veneto, blokirano desetak gradova kako bi se spriječilo daljnje širenje Wuhan Coronavirusa (COVID-19), od kojega su u Italiji preminule dvije osobe, a njih 79 je zaraženo.

Od dviju umrlih osoba, stariji muškarac u dobi od 78 godina umro je u pokrajini Veneto, a 77-godišnja žena u pokrajini Lombardiji.

Novim Coronavirusom u Italiji je zaraženo ukupno 79 osoba, uključujući dvije osobe koje su umrle i jednu koja se oporavila. Od preostalih 76 zaraženih ljudi, njih 54 je iz Lombardije, 17 iz Veneta, 2 iz Emilie-Romagne, 2 - kineski par iz Wuhana - iz Lazia, te 1 iz Pijemonta.

U Lombardiji i Venetu, u mjestima gdje je došlo do pojave infekcije Wuhan Coronavrusom  zatvorene su škole, vrtići, restorani i tvrtke. Spomenuta mjesta su pod blokadom policije, te policajci sprječavaju ljude da ulaze ili izlaze iz gradova koji su pod izolacijom, a u slučaju potrebe, uključit će se i vojska.

Također, treba istaknuti da su u Lombardiji i Venetu otkazana sva sportska natjecanja te zabranjena javna događanja.

Inače, u svijetu je dosada zaraženo Wuhan Coronavirusom 78.726 osoba, njih 2.463 je umrlo, a 23.092 osobe su se uspješno oporavile nakon infekcije.

Povezano s viješću:

Izvor:
Guardian, Corriere Della Sera, South China Morning Post

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.